Tako je dobitnik dvakratne olimpijske kolajne spet stopil na njemu zelo znan položaj na stopničkah, očitno se še ni znebil uroka drugih mest, kot je kazalo po zmagi na tekmi svetovnega pokala v Bad Gasteinu.

"Na ta druga mesta gledam drugače. Vsi drugi se na vrhu menjajo, jaz pa ostajam na visokih mestih. Sem konstanten in zaradi tega moram biti zadovoljen in ponosen. Današnje predstave niso bile najboljše, toda očitno so zadostovale za medaljo. Bil sem tudi blizu zmage, najbrž bi si jo tudi zaslužil, a so me v zadnjem dvoboju pokopale napake. Bom pa toliko bolj jezen na naslednji tekmi svetovnega pokala na Rogli. Postopoma lezem višje, nekaj pa si moram tudi pustiti za naslednja leta, saj nameravam še nekaj časa tekmovati," je po novem uspehu slovenskega deskanja dejal Košir.

Uspeh Faka in tudi Marguča za dodaten motiv in zagon

Olimpijski prvak je v Lachtal prišel kot eden velikih favoritov v obeh disciplinah, a je na prizorišču tarnal, da se ne počuti najbolje. V slalomu je po najboljšem času v kvalifikacijah izpadel v četrtfinalu, posebnega razočaranja po njem na videz ni kazal, a najbrž je v njem vendarle vrelo.

"Po včerajšnjem slalomu sem hitro zapustil ciljno areno in odšel v sobo. Prižgal sem televizijo, gledal biatlon in navijal za Jakova Faka. Njegov in tudi uspeh Roka Marguča sta mi dala dodaten motiv in zagon, uspehi slovenskega športa mi vedno dajo spodbudo, vedno se jih veselim. Ko pa sem danes videl, da so naši navijači povsem zasedli ciljni prostor, sem se takoj začel bolje počutiti. In nato se mi je razpoloženje iz vožnje v vožnjo izboljševalo. Na začetku sem čutil nekaj jeze po včerajšnjem nastopu, nato sem začutil olajšanje, ko mi je dobro šlo že v kvalifikacijah in ko sem videl, da sem v stiku, potem je šlo vse samo na bolje. Veliko zaslug za to ima tudi moja ekipa," je občutke pred tekmo opisal Košir, ki je dobro izkoristil dejstvo, da so nekateri drugi hitri tekmovalci iz kvalifikaciji kot po tekočem traku izpadali.

Kolajno bo proslavil skupaj z navijači

Košir je napovedal, da se bo zdaj nekoliko poveselil, a posebne zabave ne napoveduje. "Z navijači se bom malo poveselil, a ne tako kot po zmagi v Bad Gasteinu. Tam je bilo zabave kar nekoliko preveč in tudi to je malo doprineslo, da se tu nisem najbolje počutil. Na Roglo bom najbrž prišel z močjo, ki mi je tukaj manjkala," napoveduje Košir, ki je zaradi previdnosti tokrat izbral mehkejšo desko kot običajno.

Marguč kljub današnjemu razočaranju domov odhaja zadovoljen

Po kvalifikacijah je kazalo, da bo v igri za najvišja mesta tudi slalomski junak Rok Marguč, saj je dosegel peti čas, toda že kmalu je njegove sanje o drugi kolajni v Lachtalu prekinil dvakratni olimpijski prvak ameriški Rus Vic Wild. Ta je bil za malenkost hitrejši, tako da se je moral Slovenec zadovoljiti z 11. mestom. "Malo sem razočaran. Po kvalifikacijah so spremenili modro progo, tako da je bila hitrejša kot v kvalifikacijah, sam sem izbral rdečo. Če že imamo enojni sistem, bi se ga morali držati. Pa tudi moje počutje ni bilo stoodstotno, utrujenost od včeraj se mi je poznala, z vsako vožnjo mi je padala zbranost. Je, kar je, eno kolajno imam, domov odhajam zadovoljen," po veleslalomu ni bil najbolj razpoložen Marguč.

Flander izgubil stik z najboljšimi

Nič boljše volje ni bil niti Rok Flander, ki je bil z osmim mestom, kar je daleč najboljša njegova letošnja uvrstitev, drugi najboljši Slovenec. Po kvalifikacijah je bil 16., nato pa izkoristil padec presenetljivo najhitrejšega kvalifikanta Italijana Edwina Colettija.

"Ne morem biti zadovoljen. Pokazal sem le eno dobro vožnjo, še to v kvalifikacijah. V tem trenutku pa so mi vožnje pomembnejše kot uvrstitev, če se že ne morem boriti za najvišja mesta, ki me edino zanimajo. Vožnje pa so po zamenjavi deske slabe, izgubil sem stik z najboljšimi, tudi če v četrtfinalu ne bi storil napake, ne bi napredoval. Zaradi specifike opreme bi bil najbrž v slalomu boljši, a žal nisem nastopil. Verjamem pa, da se bom že letos vrnil med najboljše, upam, da že na Rogli," ne izgublja upanja tekmovalec iz Dragočajne, od katerega je bil boljši avstrijski šampion Benjamin Karl, ki je na koncu zasedel tretje mesto.

Tim Mastnak in Gloria Kotnik med dekleti, kjer se je zmage veselila Avstrijka Claudia Riegler, druga je bila Rusinja Alena Zavaržina, tretja pa Japonka Tomoka Takeuči, se nista uvrstila v izločilne boje. Mastnak je bil 30., Kotnikova pa je končala na 32. mestu.