Več pozornosti je dobil Bedene, ki je igral proti prvemu igralcu sveta. Ta je za zmago nad Slovencem potreboval uro in 49 minut. Đoković je imel v zadnjem času težave z virozo, a se to proti 116. z lestvice ATP ni preveč poznalo, tako da je brez posebnih težav naredil prvi korak na poti proti svojemu petemu naslovu na tem turnirju. Zmagal je že v letih 2008, 2011, 2012 in 2013.

"Začel sem malo slabše, tekmec je imel nekaj priložnosti za 'break', tako da bi se lahko dvoboj zasukal tudi v drugačno smer po prvem nizu. Nikoli še nisem igral proti Bedenetu, le enkrat sem ga gledal, in moram priznati, da me je presenetil. Imel sem kar nekaj težav pri razvozlavanju njegovega začetnega udarca. Sem pa slabosti z začetka dvoboja prebrodil in nato precej lažje nadaljeval," je dejal Đoković po dvoboju.

Poleg sebe med favorite za zmago uvršča še Federerja, Nadala in Murrayja

Sedemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je Bedenetu štirikrat odvzel servis, sam pa je moral rešiti zgolj tri žogice za "break". "Vesel sem, ker sem spet v Avstraliji. Ta turnir mi je posebej pri srcu, saj sem na njem imel največ uspeha. Nekatere svoje najboljše partije sem pokazal prav na teh igriščih," je še povedal Đoković, ki ga v naslednjem krogu čaka boljši iz dvoboja med Rusom Andrejem Kuznjecovom in Špancem Albertom Ramosom. Sicer pa srbski zvezdnik napoveduje, da bodo on, Švicar Roger Federer, Španec Rafael Nadal in Britanec Andy Murray tisti, ki bodo odločali o zmagovalcu turnirja.

Neuspešen tudi Rola

Rola, 80. z lestvice ATP, je proti Mannarinu (36.) prav tako igral prvič. V statistično dokaj izenačenem dvoboju je na stran Francoza pretehtalo večje število osvojenih točk in tudi večje število "breakov". Mannarino je izkoristil štiri žogice za odvzem servisa od 12, Rola pa le eno od devetih.

Prvi korak k ubranitvi naslova je uspešno naredil tudi Švicar Stan Warinka, četrti nosilec je gladko opravil s Turkom Marselom Ilhanom, zdaj pa ga čaka Romun Marius Copil. Od najvišje postavljenih igralcev so bili uspešni še petopostavljeni Japonec Kei Nišikori, osmopostavljeni Kanadčan Miloš Raonić in deveti nosilec, Španec

David Ferrer.

Serena Williams brez večjih težav

Na ženskem delu turnirja je svoje delo po pričakovanju opravila prva igralka sveta, Američanka Serena Williams. Belgijko Alison Van Uytvanck je ugnala s 6:0 in 6:4, zdaj pa jo čaka Rusinja Vera Zvonareva. Uspešne so bile tudi četrta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, šesta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, in osmopostavljena Danka Caroline Woznicaki. Spodletelo je 13. nosilki, Nemki Andrei Petkovic, ki je s 7:5, 6:7 (4) in 3:6 izgubila proti Američanki Madison Brengle.