Minicity je prvo otroško mesto v Sloveniji, v katerem so majhna pekarna, policijska postaja, bolnica, pralnica in 19 drugih igralnih enot, v katerih otroci med 3. in 12. letom na zabaven način spoznavajo poklice in pridobivajo uporabna življenjska znanja z didaktičnimi igrami, ki jih je razvila ekipa strokovnjakov s področij pedagogike in psihologije v sodelovanju z 31 slovenskimi in tujimi podjetji ter javnimi ustanovami.

V otroškem mestu sodelujejo: Helios z blagovnima znamkama Helios in Belinka, Snaga Ljubljana, Policija, Gasilska zveza Slovenije, Radio Center, POP TV, Hofer, Bauhaus, Porsche Slovenija z blagovno znamko Škoda, Ljubljanski potniški promet in Slovenske železnice, Samsung, Henkel, Prva zdravstvena asistenca in Klinika Doktor 24, ZOO Ljubljana in Zavetišče Ljubljana, Turkish Airlines, Medex, JP Vodovod-Kanalizacija in Orbico, v mestu sodeluje tudi plesna šola Kazina, kot sponzorji pa so se priključili še BTC City, Medis, Telekom Slovenije, Lenovo, Union, NLB, Berlitz, Paloma, Kilometer, Gramatex, Mladinska knjiga, Magic baloni in Cakepops.si.

Minicity Ljubljana je odprt vsak dan v tednu, več informacij pa najdete na Facebook strani Minicity Ljubljana in na spletni strani minicity.si.