Veliko nas živi v starejših stanovanjih, zgrajenih po drugi svetovni vojni, kjer so sobe v glavnem majhne, zato je sleherni predlog za varčevanje s prostorom dobrodošel. Belgijski arhitekti so preuredili notranjost doma v starejšem delu mestnega središča Antwerpna in v spalnico vključili zanimivo rešitev. Celo steno so prekrili z garderobno omaro, v kateri je udobna votlina za dvojno posteljo.

Dodatne police in razsvetljava

Ker je vsa oprema v tesnem prostoru prislonjena ob eno steno, stanovalci v njem ne potrebujejo drugega – stoječega pohištva, kot so predalniki, omare, pisalna miza in postelja, ki bi zavzemali dragoceni prostor. V niši je poleg udobne postelje prostor še za dodatne police, vanjo pa je napeljana tudi razsvetljava.

Oranžen poudarek za belino stene

Pisalna miza pod oknom se razprostira od omare do druge stene, kjer je prislonjena na nosilec, tako da je videti, kot da lebdi v zraku. Na njej je več kot dovolj prostora za delo. Ljubek detajl je pručka, ki jo potegnemo iz omare, in se z nje zavihtimo na posteljo v niši. Oranžna barva in notranjost spalne kabine iz lesa poskrbita za razbitje beline garderobne stene.

Vir: www.treehugger.com