Za boljšo organizacijo in shranjevanje stvari si oglejte nekaj idej, kako neizkoriščeno stensko nišo z malo barve ali tapetami spremenite v originalen prostor za več namenov. Najprej določite, za kaj točno jo boste uporabili. Morda potrebujete dodaten prostor za shranjevanje čistilnih sredstev, morda delovni kotiček, prostor za peko ali otroke oziroma ženski budoar?

Spraznite zidno nišo in jo polepšajte

Zatem spraznite vse predmete, ki jih razdelite na tri kupe: na tisto, kar boste še rabili, tisto, kar boste podarili in tisto, kar je bolje zavreči. Ko ste vse zložili  in imate pregled nad vsebino, določite najboljše mesto za vsak predmet posebej. Nekatere reči pospravite v druge kotičke doma, tako da boste dobili dovolj prostora za nov namen. Izkoristite vertikalni prostor in v prazno nišo namestite več polic, stene pa obložite s tapetami ali jih prebarvajte.

spremenite_omaro_2.jpg

V nišo pospravite pribor za čiščenje

Detergente, čistilna sredstva ter pripomočke za likanje in vzdrževanje doma shranjujte na enem mestu v večji niši. Za boljšo organizacijo uporabite plastične posode, košare in obešalnike, kamor obesite predpasnik in oblačila, ki jih nosite med čiščenjem. Izberite enostaven dizajn, izkoristite pa vsak centimeter prostora vse do stropa.

Nišo preuredite v delovni kotiček

Ko ste omaro prenovili, odstranili nepotrebne police ali ji dodali nove prostorčke za shranjevanje, pletene košare in ali plastične posode, lahko stene  obložite s ploščami iz plute. Izkoristite tudi hrbtno stran vrat, v notranjost niše pa dodajte raven pult ali pa delovno površino ustvarite s policami. Zraven niše postavite barski stolček, na katerem boste sedeli med delom.

spremenite_omaro_1.jpg

Prostor za otroke

Otroške igrače in pripomočke za ročna dela shranite v večjo nišo na hodniku ali v otroški sobi. V zgornjem delu naj bodo shranjene družabne igre, v spodnjem pa igrače. V nišo lahko umestite celo računalnik in poleg ustvarjalnega ustvarite tudi učni kotiček.

Ženski budoar

Nakit, torbice, čevlji in druge ženske drobnarije lahko shranite v zidno nišo, ki ima veliko polic, predalov in pregrad v vintage stilu. Priporočamo vam, da na hrbtno stran vrat niše namestite ogledala, ki so nepogrešljiv del vsakega prostora, namenjenega prvenstveno ženskam.

Kuhanje s stilom

Zidno nišo pa lahko ne nazadnje spremenite tudi v prostor za shranjevanje kuhinjske posode in drugih pripomočkov. Na vrata pritrdite magnetno tablo, kamor boste lahko dodali vaše najljubše recepte, na ozadje polic pa tapete v želenem odtenku ali vzorcu.