Bjoergnova je letos na tradicionalni novoletni turneji nepremagljiva, tekmovanje pa je v ženski konkurenci že skorajda naredila nezanimivo. Nizanje zmag in s tem tudi pridobivanje bonusnih sekund ji bo kot kaže letos prvič zadostovalo tudi za skupno zmago na tem večetapnem tekmovanju.

"Ne gledam toliko na to, kakšno prednost imam, me zanima le še prihajajoči konec tedna. Želim odteči še dve dobri tekmi in to je to," je po današnji že peti zmagi na tej turneji dejala najboljša tekačica vseh časov Bjoergnova. Zaenkrat ima v žepu tudi rekordno število zmag na eni turneji, letos se zdi, kot da je nepremagljiva.

Norveško državno prvenstvo v ženski konkurenci se je sicer nadaljevalo tudi danes, za Bjoergnovo sta se zvrstili tako Wengova kot tudi branilka naslova Johaugova. Slednja ima na zadnji etapi v nedeljo zaradi nizke telesne teže sicer nekaj prednosti pred telesno močnejšo Bjoergnovo, a ima ta pred zasledovalkami zdaj že več kot dve minuti prednosti, kar bi moralo zadostovati za dolg vzpon na smučišče.

Slovenki sta danes odtekli v skladu z zmožnostmi, tokrat je bila znova boljša Einfaltova, ki bo edina odtekla Tour do konca, medtem ko ga je Čebaškova danes zaključila, saj ji dolge etape ne ležijo, že v soboto pa v Val di Fiemmeju znova sledi preizkušnja na distanci.

Zmaga na Norveško tudi v moški konkurenci

Tudi v moški konkurenci je bil danes nepremagljiv norveški smučarski tekač Petter Northug (53:56,9). Drugo mesto na tekmi svetovnega pokala je na 25 kilometrov, tekma bi morala biti sicer na 35 km, a so jo zaradi pomanjkanja snega skrajšali, v prosti tehniki osvojil Šved Calle Halfvarsson (+2,0), tretji je bil Norvežan Martin Johnsrud Sundby (2,2).

V petek bo na Touru prost dan pred sobotno klasično preizkušnjo na distanci v Val di Fiemmeju in nedeljskim finalnim vzponom na Alpe Cermis.