Slovenski rokometaši so se v ponedeljek v nepopolni postavi zbrali v Zrečah, kjer so začeli priprave na januarsko svetovno prvenstvu v Katarju. Po nekaj treningih v tamkajšnji dvorani so v celjskem Zlatorogu dočakali prvi test, ki so ga opravili z odliko. Egipt, ki se je bil enakovreden tekmec le prvih 15 minut, je padel s 34:20.

Selektor Boris Denić tokrat napovedano ni računal na igralce iz nemške in francoske lige, zadnji so se sicer že priključili reprezentančnim kolegom, vendar za zdaj le trenirajo, priložnost pa je dal preostalim, ki so na njegovem seznamu. Ti so jo dobro izkoristili, predvsem Matevž Skok z obrambami ter Klemen Cehte s sedmimi in Simon Razgor s šestimi goli.

Slovenija se je v uvodnih minutah nekoliko mučila s tekmeci. Tudi ko si je priigrala dva gola prednosti, je dolgo ni zadržala, Egipčani pa so v deveti minuti izenačili na 5:5. Na polovici prvega polčasa so znova prišli do dveh golov zaloge (8:6), nato pa je še nekaj obramb zbral Matevž Skok, afriški rokometaši so v napadu napravili nekaj napak, kar je domača vrsta znala izkoristiti. Šest minut pred iztekom prvega polčasa je bilo 12:7, za 14:7 sta lep protinapad odigrala Skok in Simon Razgor, v 28. minuti po še enem protinapadu Razgorja pa je bilo že 16:8, kar je bila tudi največja prednost Slovenije v prvih 30 minutah.

Domači so druge pol ure začeli malce zadržano in nezbrano, kar so Egipčani kaznovali z dvema goloma. Po 19:14 so si izbranci Denića z delnim izidom 4:0 znova priigrali zajetno prednost, to pa so do konca tekme še dodobra povišali; predvsem po zaslugi dobrih obramb Skoka in Klemna Ferlina ter uspešnih protinapadov.

V nedeljo Slovenijo ob 20. uri Slovenijo čaka še Alžirija, ki je danes s 27:19 (13:8) ugnala Savdsko Arabijo.