Med pripravami za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju bo moška rokometna reprezentanca Slovenije odigrala pet tekem. Dve od teh bosta v Sloveniji, kjer bo nastopila na novoletnem turnirju v dvorani Zlatorog v Celju: danes ob 19. uri z Egiptom in jutri ob 20. uri z Alžirijo.

Selektor Boris Denič še nekaj časa ne bo imel na razpolago celotnega igralskega kadra. Ne le zaradi poškodbe palca na nogi levega zunanjega igralca Mitja Nosana (Gorenje), ampak tudi zaradi klubskih obveznosti reprezentantov v Franciji in Nemčiji. Prav na položaju levega zunanjega igralca, kjer manjkata prva ostrostrelca Nenad Bilbija in Borut Mačkovšek, za zdaj ostaja le Klemen Cehte. Povratnik Miladin Kozlina zaradi poškodbe rame (čeprav magnetna resonanca ni pokazala nič hujšega) v minulem krogu nemške lige ni igral za Minden, Denič pa upa, da bo danes proti zadnjeuvrščenemu Bietigheimu.

Prvi dan priprav se je v Zrečah zbralo 15 igralcev, do včeraj je prišla še peterica (Bombač, Škof, Gajić, Kavtičnik, M. Žvižej), preostalih pet (Prošt, Natek, Bezjak, Kozlina, Seb. Skube) pa ima še ligaške tekme in bodo prišli po novem letu. Zato se bo Slovenija na turnirju v Celju, na katerem bodo igrale štiri reprezentance, ki bodo nastopile tudi na SP v Katarju (še Egipt, Alžirija in Savdska Arabija), predstavila v okrnjeni zasedbi. »Z izjemo tistih, ki se nam bodo pridružili po novem letu, v Celju ne bodo igrali niti tisti, ki imajo zelo močne vloge v svojih klubih. V reprezentanci so v trenažnem procesu, ne pa tudi v tekmovalnem, saj jih moramo spočiti, regenerirati in sočasno ohraniti v dobri formi,« se zaveda Boris Denič. Slovenci bodo v Celju odigrali le dve tekmi, saj ne gre za klasičen turnir po sistemu vsak z vsakim, razlog pa je jasen: Egipt in Alžirija sta na SP v isti skupini, povrh vsega pa igrala še uvodno tekmo v Dohi. »Po prvih informacijah je obstajala možnost, da bi v Celju nastopila še ena evropska reprezentanca. A v nobenem primeru ne bi igrali treh tekem, kajti to bi bilo preveč,« dodaja Denič. dek