Neznani storilci so 6. decembra ponoči vlomili v zgradbo, kjer ima avstrijsko moštvo svoj sedež. Odnesli so več kot 60 pokalov, povzročili pa so še precej dodatne škode, saj so vlomili na zelo grob način. Z avtomobilom so se zaleteli v vhodna vrata, potem pa v notranjosti pobrali vse, kar so lahko.

Pri Red Bullu so takrat ocenili, da lovorik tatovi ne bodo mogli prodati na črnem trgu, saj so preveč prepoznavne, poleg tega pa je bilo precej razstavljenih pokalov, ki so izginili, le kopij, originale pa so imeli varno spravljene. Bali pa so se, da jih bodo tatovi zaradi srebra pretopili in s tem uničili.

Londonska policija je zdaj sporočila, da so del ukradenega blaga našli, najdišče 20 pokalov pa je bilo precej nenavadno: jezero blizu Sandhursta, ki je od Milton Keynesa oddaljeno 120 kilometrov. V vodi so jih opazili sprehajalci, veliko pokalov naj bi bilo po poročanju britanskih medijev tudi poškodovanih. "Že samo dejanje je bilo nerazumno, to, da so pokale poškodovali in vrgli v jezero, pa je čista neumnost," se je na policijsko najdbo odzval vodja ekipe Christian Horner.