Za zdaj še neznani storilci so v noči s petka na soboto vlomili v zgradbo, kjer ima moštvo svoj sedež. Odnesli so več kot 60 pokalov, povzročili pa so še precej dodatne škode, saj so za vlom izbrali precej grob način - z avtomobilom so se zaleteli v vhodna vrata, potem pa v notranjosti pobrali vse, kar so lahko.

Večinoma pobrali replike

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je bil ulov vlomilcev bogat, pa je vodstvo moštva že sporočilo, da vrednost lovorik ni materialna, pač pa predvsem čustvena. Na srečo Red Bulla pa so bile številne ukradene lovorike le replike, medtem ko imajo originale skrbneje spravljene.

Britanska policija je sporočila, da je bilo na delu šest tatov, uporabili pa so dve vozili. S terencem so se prebili v zgradbo, plen pa odpeljali s kombijem. V poslopju je bil takrat samo en varnostnik, ki v vlomilskem ropu ni bil poškodovan.

Pokale bodo verjetno pretopili

»Šokirani smo zaradi nočnega dogodka. Vlomilci so odnesli pokale, ki niso zgolj last moštva, ampak je v njih delo posameznikov, v vsakem je vloženega ogromno truda in odrekanja. Za nas je njihova vrednost neprecenljiva, toda na trgu bodo imeli za vse, ki niso člani moštva, malo vrednosti. Poleg tega pa so bile številne razstavljene lovorike le kopije,« je dejal vodja moštva Christian Horner.

Ker bi tatovi pokale zaradi njihovega izvora težko prodali, v moštvu domnevajo, da jih bo doletela žalostna usoda. »Predvidevamo, da bodo barabe zdaj naše pokale pretopile. Cene srebra so trenutno visoke, pokalov kot takih pa ne bi mogli prodati,« je bil slabe volje svetovalec ekipe Helmut Marko.