V nadaljevanju večera je Madžarka s 56,70 postavila še svetovni rekord na 100 m mešano. Lasten rekord dosežen septembra na svetovnem pokalu v Dubaju je izboljšala za 16 stotink sekunde.

Hosszujeva, plavalka leta 2014 po izboru Mednarodne plavalne zveze, se je z rekordoma vendarle uveljavila tudi na prvenstvu v Dohi, kjer je njeno vlogo v sredo močno ogrozila Španka Mireia Belmonte, ki je Madžarko na 200 m delfin in 400 m mešano ne le premagala, ampak ob zmagah dosegla tudi svetovna rekorda. Medalji na 200 m hrbtno sta osvojili še Avstralka Emily Seebohm in Japonka Sajaka Akese, prva pa je star svetovni rekord Franklinove zgrešila za vsega desetinko sekunde. A tudi Belmontejeva se v boju za naslov prve dame prvenstva še ni predala in danes zmagala na 400 m prosto.

Za četrti svetovni rekord večera je poskrbel Francoz Florent Manaudou, ki je 50 m prosto zmogel v 20,26 sekunde. Francoz je rekord Južnoafričana Rolanda Schoemana iz leta 2009 in visokotehnološki kopalk izboljšal za štiri stotinke sekunde.

Večer je bil tokrat močno Madžarsko obarvan. Madžar Daniel Gyurta je dosegel tesno zmago na 200 m prsno, na 400 m prosto je s konkurenco pometel Peter Bernek, ki je s 3:34,32 dosegel tudi nov rekord prvenstev.

Prestižnih 100 m prosto za ženske je bilo spisano po evropskih notah. Z rekordom prvenstev 51,37 je zmagala Nizozemka Femke Hemskerk, šele kamere pa so pokazale, da je za dve stotinki premagala Švedinjo Sarah Sjöström. Desetinko je za zmagovalko zaostala druga Nizozemka Ranomi Kromowidjojo. Sjöströmova je nato z rekordom prvenstev 24,58 dobila tekmo na 50 m delfin, še enkrat več pa so bile v ospredju evropske sprinterke. Srebro je osvojila Danka Janette Ottesen, bron pa Nizozemka Inge Dekker.

Odličen izid je v polfinalu na 100 m prsno dosegla tudi Litovka Ruta Meilutyte, ki je v polfinalu na 100 m prsno z 1:02,43 lasten svetovni rekord zgrešila za sedem stotink in napovedala novo zmago. Nov poraz je doživel Američan Ryan Lochte, ki ga je v finalu na 200 m mešano ugnal Japonec Kosuke Hagino.

Že v uvodu večera so tudi Danke v mešani štafeti na 4 x 50 metrov dosegle nov svetovni rekord, razdaljo so zmogle v 1:44,04 minute. Žensko štafeto na 4 x 100 m prosto so dobile Nizozemke, prav tako s svetovnim rekordom 3:26,53.