Slovenske rokometašice so dosegle drugo zmago, po sredinem zmagoslavju nad Švicarkami s 27:21 so na današnji tekmi v dvorani Saal zanesljivo ugnale tudi Grkinje, v soboto pa jih ob 12. uri čakajo še Belorusinje.

Dodatni kvalifikacijski tekmi, ki bosta junija prihodnje leto, si bo izborila le prvouvrščena ekipa turnirja v Zürichu. Drevi bo na sporedu še tekma med Švico in Belorusijo.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so prevladovale od prve do zadnje minute. V uvodnih petnajstih minutah so jim Grkinje kljubovale, nato pa so slovenske igralke nekoliko odločneje pohodile stopalko za plin, njihova prednost pa je zavoljo tega konstantno naraščala in v 17. minuti znašala že pet golov (10:5). V prvi polovici tekme je njihova najvišja prednost znašala osem golov (15:7 in 16:8).

Slovenke so že v prvem polčasu postavile temelje za drugo zmago na turnirju, v drugem pa niso popustile niti za ped. Vseskozi so imele niti igre v svojih rokah, končna razlika v zadetih in prejetih golih zgovorno priča o tem.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Neli Irman in Lara Hrnčič, ki sta dosegli po sedem golov, Ana Gros je tekmo končala s šestimi zadetki.