Izolacija Zimicell je izdelana s pomočjo mehanskega razvlaknjevanja skrbno izbranega časopisnega papirja, ki mu za večjo požarno odpornost in preprečevanje razvoja gliv dodamo nekaj borove soli. Nastale celulozne kosmiče, ki so na pogled in otip podobni kosmom vate, strojno vpihamo v prazen prostor, ki ga želimo izolirati.

Za nove in starejše objekte

Vgradimo jih lahko v tla, stene, strop in ostrešja tako novih kot tudi starejših objektov, ki so potrebni energetske sanacije. Vpihovanje celulozne izolacije poteka tako, da se iz stroja za vpihovanje razpelje cev vse do mesta, kjer želimo zapolniti prostor z izolacijo. Cev vstavimo v odprtino in celulozne kosmiče vpihujmo do primerne gostote vgradnje, ki se jo določi glede na tip prostora, v katerega se kosmiče vpihuje (30 do 65 kg/m3).

Največja prednost celulozne izolacije Zimicell je izredno natančna vgradnja, brez stikov, špranj in brez toplotnih mostov, zato je ta izolacija izredno dobrodošla pri gradnji pasivnih in nizkoenergijskih objektov, kjer je popolna zapolnitev in zatesnitev prostorov ključnega pomena. Izolativnost materiala je primerljiva z izolacijami, izdelanimi na mineralni osnovi (0,039 W/mK), vendar jo odlikuje boljša toplotno stabilnost in večji fazni zamik prehoda toplote. Lastnost, ki govori v prid celulozni izolaciji, je tudi zmožnost sprejemanja in oddajanja vlage ter s tem uravnavanja vlažnosti lesene konstrukcije, kar ji podaljša življenjsko dobo.

Do okolja prijazen in naraven material

Toplotna izolacija Zimicell ustvarja tudi odlično zvočno zaščito, se ne poseda in je neprimeren prostor za bivanje insektov in glodavcev, saj jim zaradi dehidracije izsuši telo. Toplotna izolacija Zimicell je do okolja izredno prijazen naraven material, s proizvodnjo enega kilograma se v zrak izloči le 0,196 kilograma ogljikovega dioksida, kar v primerjavi z drugimi izolacijami na mineralni osnovi pomeni za več kot polovico manjši izpust toplogrednega plina. Zimicell je uspešen slovenski produkt, ki vsako zimo greje domove mnogih in dokazuje, da se kakovost še vedno skriva v naravnih materialih.