Kako z njimi upravljajo starejši, ki težko hodijo po stopnicah in se ne spoznajo na vse menije regulacije, in tisti, ki po stopnicah sploh ne morejo? Pri Termo-tehniki imajo za to dva odgovora: regulacija Termotronic 3000 Web z aplikacijo Cloud.Kronoterm in prostorski korektor KT-1.

Primer uporabnika toplotne črpalke Kronoterm, ki je imel omejeno uporabo klasične regulacije, je Peter P. V letu 2000 si je hudo poškodoval hrbtenico v prometni nesreči, ki jo je povzročil nasproti vozeči voznik zaradi nepravilne strani vožnje. Po dolgi rehabilitaciji lahko Peter sedaj giba samo z glavo. Vendar mu to ni vzelo volje do življenja in vsakdanjih opravkov. Peter lahko z gibi glave upravlja z vozičkom, s telefonom na dotik, ki ga upravlja z usti, lahko kliče in piše sporočila, največja prednost, ki jo prinaša tehnika, pa je kamera, ki zaznava gibanje glave. Z njeno pomočjo lahko upravlja z računalnikom, brska po spletu, piše e-poštna sporočila in podobno.

Peter se je s svojo družino leta 2011 preselil v novo hišo, ki jo ogreva s toplotno črpalko Kronoterm. Zaradi tedanjih rešitev na trgu ni mogel sam upravljati z udobjem doma, če mu je bilo prehladno ali pretoplo, kar je bil zanj velik problem, povezan s kvaliteto bivanja v novem domu. Rešitev so Petru pri Termo-tehniki ponudili z upravljanjem toplotne črpalke preko storitve Cloud.Kronoterm in sobne enote KT-1. Tudi starejši modeli se lahko z relativno majhnim posegom nadgradijo na to vrsto upravljanja.

Sedaj lahko Peter pregleduje vse pomembne parametre ogrevalnega sistema in, kar je najpomembnejše, s pomočjo aplikacije dnevno spremlja porabo toplotne črpalke, preračunano v evre. Peter je v pogovoru povedal: »Zelo sem zadovoljen z novim sistemom upravljanja toplotne črpalke. Sam prej nisem mogel spreminjati temperature nekaterih parametrov, žena pa se na to ni spoznala. Z aplikacijo Cloud.Kronoterm lahko sam zvišam ali znižam temperaturo prostora in tople sanitarne vode, tudi če nikogar ni v bližini, saj imam aplikacijo na telefonu in računalniku.«

Njegova soproga lahko spreminja temperaturo v prostoru preko novosti, ki so jo pri Termo-tehniki na trgu predstavili letos poleti. To je napredni prostorski korektor KT-1, ki je namenjen zelo enostavnemu upravljanju udobja doma. Na njem se nastavi želena temperatura prostora, ta pa preko dvosmerne komunikacije ModBus sporoči regulaciji toplotne črpalke Kronoterm izmerjeno in želeno temperaturo. Na podlagi pridobljene informacije korektorja in izmerjene zunanje temperature regulacija toplotne črpalke s posebnim algoritmom določi optimalno temperaturo ogrevne vode ogrevalnega sistema v vsakem trenutku.

Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema bistveno dvigne učinkovitost celotnega sistema in s tem poveča prihranke. Na trgu je veliko sistemov, ki kljub dobri opremi delujejo potratno in slabo, saj se ne prilagajajo dejanskim potrebam in vsak element sistema deluje zase, navadno z napačnimi nastavitvami, ki lahko zmanjšajo prihranek celotnega sistema od predvidenega tudi za 40 odstotkov.

Regulacija Termotronic 3000 WEB s prostorskim korektorjem KT-1 in tehnologijo Cloud.Kronoterm zagotavlja preprosto, sodobno in zelo varčno delovanje celotnega sistema. Tak sistem upravljanja je primeren za prav vse vrste in generacije uporabnikov, mlajše in starejše, tiste, ki želijo imeti vsak parameter ogrevalnega sistema pod popolnim nadzorom vedno in povsod, tudi na potovanju, in tiste, ki želijo le z enim gumbom racionalno upravljati s celotnim sistemom in udobjem doma.

Rešitev je skratka primerna za prav vse, ki želijo na sodoben in varčen način upravljati udobje doma. Tudi Peter se strinja, da je ključ do prihrankov v pametnem in enostavnem upravljanju celotnega sistema.

Termo-tehnika d.o.o.

www.kronoterm.com