Zaradi močnega sneženja v prejšnjih dnevih so lahko tekmovalci progo na treningu spoznavali le enkrat, v sredo je bil najhitrejši prav Jansrud, poleg tega pa je tekma potekala v polarnem mrazu pri - 27 stopinjah Celzija.

Neugodne vremenske razmere je najbolje prebrodil devetindvajsetletni Jansrud, olimpijski zmagovalec v superveleslalomu. Norvežan, ki je bil na olimpijskem smuku v Sočiju tretji, je za svojo četrto zmago v pokalu za 14 stotink ugnal Fayeda in Osborne-Paradisa, četrti pa je bil branilec lanske zmage Italijan Dominik Paris (+0,41). Fayed je bil doslej najvišje v pokalu na šestem mestu in si je pripravil najboljšo čestitko dan po svojem devetindvajsetem rojstnem dnevu.

Hud poraz na prvem smuku sezone je doživela avstrijska reprezentanca, med deseterico je bil na devetem mestu le Salzburžan Hannes Reichelt (+0,76), olimpijski reprezentant Matthias Mayer pa je bil 15. (+1,08).

Slovenci so razočarali, saj so bili vsi štirje povsem na repu uvrščenih. Najboljši je bil Šporn na 55. mestu, v cilj pa je prišlo 63 tekmovalcev.

V Lake Louisu je v nedeljo na sporedu superveleslalom, od Slovencev bosta tekmovala Perko in Kosi.