Po več mesecih priprav sta se konec prejšnjega tedna obe slovenski kuharski ekipi odpravili na svetovno kuharsko prvenstvo v Luksemburg, kjer se trenutno z drugimi ekipami priznanih svetovnih kulinaričnih nacij preizkušajo v pripravi hladnih razstav in toplih menujev. Za najvišja kulinarična priznanja se letos poteguje 30 članskih in 15 mladinskih nacionalnih reprezentanc iz celega sveta.

Mladinska reprezentanca, ki jo vodi Borut Jakič, je uspela ponoviti uspeh iz Južne Koreje in pri pripravi toplega menuja ponovno osvojila srebrno medaljo. Pod vodstvom Boruta Jakiča in strokovnega pomočnika Mojmirja Merzela so mladi kuharji Mojmir Šiftar, Matic Bergant, Marko Magajne, Sebastjan Plevčak in Filip Matjaž za 70 gostov pripravili topel menu, pri katerem je posebej blestela sladica. Po prvi osvojeni medalji jih sedaj čaka še priprava hladne razstave in čakanje razglasitev njihove končne uvrstitve.

Medtem ko so mladinci že prestali budno oko in kritično oceno sodnikov, ki pod drobnogled vzamejo tako urejenost tekmovalcev, pravilnost postopkov priprave jedi, čistočo pri pripravi jedi, organizacijo dela in seveda videz ter okus jedi, ta presoja člansko reprezentanco za njihov topli menu še čaka. So pa Alma Rekić, Simon Bertoncelj, Grega Rozman, Davorin Družinec in Marino Furlan pod vodstvom Janeza Dolšaka uspešno zaključili pripravo hladne razstave, za katero so prejeli bronasto medaljo. Na zadnjem svetovnem prvenstvu je Slovenija v članski konkurenci prejela skupno bronasto medaljo.