Bach je napovedal sankcije Moka takoj, ko bo končana pritožba na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani in ko se bodo po vsej verjetnosti potrdile obtožbe Mednarodne smučarske zveze. Tudi sam je prepričan, da je bila kvalifikacijska tekma za uvrstitev violinistke na OI prirejena v korist tekmovalke.

Pri tem Bach ni skrival, da je Mok v svojih možnostih kaznovanja precej omejen: "Za nazaj bi jo izključili z iger in njeno ime izbrisali s seznama nastopajočih. Štiriletna prepoved nastopanja s strani Fisa bi Vanessi Mae onemogočila nadaljnjo športno pot," je dejal Nemec.

Gre za razvpito tekmo z začetka leta na Krvavcu, kjer si je Tajka v sumljivih okoliščinah v zadnjem trenutku priborila vozovnico za igre. Tam je tekmovalka nastopala je z očetovim priimkom Vanakorn, nato v veleslalomu zasedla zadnje mesto, za slovensko zmagovalko Tino Maze pa je zaostala več kot 50 sekund.

Mednarodna smučarska zveza je Tajko že kaznovala s suspenzom, vpletene slovenske športne delavce pa je kaznovala tudi Smučarska zveza Slovenije. Odvetniki Maejeve so potem napovedal pritožbo na Mednarodnem športnem razsodišču.