Dijonska gorčica se od drugih razlikuje v tem, da je bolj kremasta. Originalno so ji dodajali belo vino ali kis, a leta 1752 se je Jean Naigeon domislil, da bi v mešanico dodal verjuice, sok nezrelega grozdja in jabolk. Verjuice je manj ostro kisel in prav to dijonski gorčici daje značilen okus. Najbolj znana znamka dijonske gorčice je Grey-Poupon, ustanovljena leta 1777. V njihovi pariški trgovini gorčico še vedno prodajajo na star način: kot pivo jo iz pipice natočijo v keramične kozarce. Čeprav je dijonska gorčica zaščiteno ime, jo danes izdelujejo iz gorčičnih semen, vzgojenih v Kanadi.
V čast grofa so je pojedli 300 litrov
Najslavnejša med njimi je dijonska gorčica. Francosko mesto Dijon je že v 13. stoletju dobilo monopol nad izdelavo gorčice in še vedno velja za svetovno prestolnico gorčice. Kako priljubljena je bila njihova gorčica v srednjem veku, priča podatek, da so na eni sami večerji v čast burgundskega grofa pojedli več kot 300 litrov gorčice.