Predsednik Bach je pripravil nekatere reforme, ki bi lahko spremenile podobo olimpijskih iger v prihodnosti. Mok bi naj tudi s pomočjo reform doživel boljše čase, med 40 predlogi pa je med drugim uvedba lastnega televizijskega kanala. Člani izvršnega odbora bodo o morebitnih spremembah v okviru "olimpijske Agende 2020" glasovali na izredni generalni skupščini 8. in 9. decembra v Monte Carlu.

V prihodnje naj bi po novih predlogih razkrili tudi pogodbe med Mokom in državami prirediteljicami iger, poleg tega pa lahko vsaka država prirediteljica dodatno predlaga eno ali dve športni panogi, ki bi bili na igrah v tej državi vključeni v tekmovalni program.

"Zdaj je čas za spremembe, povem pa to, da bodo športniki osrednja točka vseh 40 predlogov," je povedal prvi mož Moka Bach. Njegov cilj je tudi spremeniti postopek prijave za organizacijo iger, glavni motiv je zniževanje stroškov. Bach na predloge gleda kot na košček sestavljanke, kjer vsak košček sestavljen v celoto pomeni podobo Moka pri čemer "zadrži edinstvenost olimpijskih iger pri tem pa krepi šport znotraj družbe".