Sprva smo menili, da postavitev TV in sedežne garniture ostane, kot je narisano v načrtu, zdaj se pa nagibamo k temu, da sedežna ne bi bila pred balkonskimi vrati in da bi tudi TV dali nekam drugam (kam?). Izhod na teraso in vrt bi imeli v stranskih levih vratih, tam, kjer je pomaknjena stena na ven in so trajna balkonska vrata. Kamin bo pozidan in s steklenimi vrati, kjer je dimnik. Najlepše se vam zahvaljujem! Magda

Odgovor: Menim, da je predlagana postavitev opreme kar dobra. Po razmisleku sem vam tudi jaz narisala varianto, ki vam morda ne bo všečna, vendar je primarni razlog za takšno postavitev sedežne garniture vaš kamin. To je dominanten element v prostoru. Pogled na ogenj je tako možen z obeh sedežnih kot tudi od jedilne mize. Tudi elementi s televizijo so ob steni, ob kateri je kamin.

Vratnih in okenskih odprtin imate res veliko, tako da lahko uporabljate vsa vrata za izstop na teraso.

Predlagam pa vam, da morda naredite še en televizijski izpust in seveda vtičnice na zunanji steni, pred katero je narisan trosed. Morda pa bodo pogledi na vrt tako lepi, da bosta kamin in TV drugotnega pomena. Vsekakor se odločite po lastnih prioritetah!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.