Seveda vidim, zakaj imate probleme v območju dnevne sobe. Če dobro pogledate načrt, so na območju skoraj polovice prostora same prehodne poti, kar tri. Prva stvar, ki sem jo spremenila, je ta, da sem prestavila vrata, ki so bila locirana v sredini, bolj v levo stran. To pomeni, da je v območju kamina nekoliko več stene, da lahko nadaljujemo kompozicijo s pohištvom, pa tudi, da vrata ne bodo glavni fokus sobe. Druga stvar, ki sem jo opazila, je ta, da je bila odprtina v jedilnico nesorazmerno velika. To ni niti potrebno niti zaželeno. Zato sem na načrtu označila, kje predlagam dodatno pozidavo zidu, vsaj 50 do 60 cm.

md253_h_kolenc3d_250511.jpg

Glede na položaj kamina in TV  ni prav veliko izbire za sedežno, ker pa seveda »koridorja« treh prehodnih poti ni mogoče popolnoma spremeniti, predlagam na to stran zofo v obliki črke L, z dodatkom talne svetilke, ki bo v tem delu nekoliko izboljšala ambient. Ker omenjate klasični stil pohištva, sem temu primerno izbrala tudi stil vrat. Če boste pred kamin postavili fotelj in manjšo mizico, boste s tem odvrnili pozornost od vrat v pisarno. Poleg tega bo prostor tudi bolje vsebinsko zapolnjen.

Pisarna je dovolj velika za večjo pisalno mizo, knjižne police do stropa predlagam takoj za vrati, pa še je dovolj prostora za dva manjša dvoseda.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si