"Zelo sem vesela, da sem končno ponovno vodila po prvi vožnji in da sem vodstvo nato na drugi progi tudi ubranila. Dovolj časa sem imela za pripravo na ta slalom. Proga je bila izvrstna, dala sem vse od sebe in vesela sem zmage," je takoj po izjemni predstavi povedala Mazejeva, ki je bila na uvodnem veleslalomu sezone 25. oktobra v avstrijskem Söldnu 22.

Tokrat je vodila že po prvi vožnji in s petim časom drugega nastopa slavila svojo 24. zmago v pokalu, četrto v slalomu. Pred tem je zadnjič slavila 25. januarja letos na drugem smuku v italijanski Cortini d'Ampezzo, ko je napovedala izjemne olimpijske igre v Sočiju, kjer je nato februarja osvojila dve zlati medalji. Z novim uspehom na Finskem se je pred potjo na ameriško turnejo zavihtela na tretje mesto skupnega seštevka. Pred njo sta le Američanka Mikaela Shiffrin (124 točk) in Kathrin Zettel (110), za katero Mazejeva zaostaja le za točko.

Zettlova je bila po prvi vožnji peta, z najboljšim časom druge proge pa je napredovala na tretje mesto. Hansdotterjeva je ubranila drugo mesto, razočarala pa je Američanka Mikaela Shiffrin, olimpijska in svetovna slalomska prvakinja. Po prvi vožnji je bila 14. z velikim zaostankom za Mazejevo (+1,71), zaostanek se je po drugi vožnji še povečal (+2,07) in Shiffrinova se ni uvrstila med deseterico (11.). Američanka je zmagala v skupnem slalomskem seštevku v prejšnjih dveh zimah in si je na uvodni tekmi sezone 2014/15 z Avstrijko Anno Fenninger razdelila prvo mesto.

Svetovni pokal se bo za smučarke nadaljeval 29. novembra v ameriškem Aspnu, kjer bo na programu veleslalom.