»Messi je zaskrbljen in vznemirjen, ker ne igra tako dobro, kot zna. Išče najboljšo različico samega sebe. V reprezentanci imamo skovan načrt, ki mu bo pomagal uresničiti cilj. Seveda ima za kaj takega več možnosti v klubu, a v izbrani vrsti bo imel bolj proste roke,« je v pogovoru za Radio America v ponedeljek ugotavljal Martino.

Novi selektor Argentine, ki bo z reprezentanco 12. in 18. novembra na Otoku odigral prijateljski tekmi proti Hrvaški in Portugalski, je med drugim tudi dejal, da obstaja le malo možnosti, da bosta tako Barcelona kot Messi še igrala tako vrhunsko kot še pred nekaj leti.

»Kakršnakoli primerjava z dve oziroma triletnim obdobjem, v katerem je bil Messi najboljši, ni pravična. Kar se sedaj dogaja z njim je neposredno povezano z dogajanjem v Barceloni. Po tolikem času se je težko vrniti na tako visoko raven. Ne vem, če bomo čemu takemu še priča.«

Barcelona je pred današnjim gostovanjem v ligi prvakov proti Ajaxu vpisala dva boleča poraza, saj je najprej izgubila proti madridskemu Realu, teden dni kasneje pa je bila na Camp Nouu od nje boljša tudi Celta Vigo. Na obeh tekmah Messi ni uspel zatresti nasprotnikove mreže. »Messi je več let igral vrhunsko, sedaj pa je letvica enostavno postavljena previsoko. Kljub temu se trudi vrniti na stara pota,« je v pogovoru še zatrdil 51-letni Martino.