Govedina v vinski omaki z gobami

Potrebujemo: 2 kg govejega fileja (hrbet, bržola, pljučna pečenka…), 1 večjo rdečo čebulo, 1 srednje veliko bučko, 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja, 3 žlice worcesterske omake, morsko sol, 2 žlički sveže zmletega črnega popra, 1 glavo česna. Za omako še 500 g svežih šampinjonov, 5 dl suhega kakovostnega rdečega vina, 80 g masla, 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja, morsko sol, 2 stroka česna. Priprava: Čebulo olupimo in razkosamo na četrtine, pečico pa segrejemo na 200 stopinj Celzija. V skodelici razmešamo olivno olje in worcestersko omako (če je nimamo, jo za silo nadomestimo z malo kisa in gorčice, a rezultat ne bo isti), z mešanico premažemo goveji file in ga položimo v pomaščen pekač. Začinimo ga s soljo in poprom. K mesu položimo razkosano čebulo in oprano, a celo, neolupljeno bučko ter po širini razpolovljeno glavo česna. Pekač za slabe pol ure porinemo v segreto pečico. Če želimo bolj pečeno (a tudi bolj suho) meso, ga v pečici pustimo nekoliko dlje. Meso med pečenjem nekajkrat na hitro prelijemo s sokom z dna pekača (nekaj ga bo zagotovila tudi bučka). Med pečenjem pripravimo še omako. Šampinjone očistimo in zrežemo na nekoliko debelejše lističe. V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem rjavkasto popražimo šampinjone. Česen olupimo, drobno sesekljamo in stresemo na pražene gobe. Nekaj sekund mešamo, da zadiši, nato pa brez odlašanja prilijemo vino. Ko zavre, kuhamo 10 ali 15 minut, da se omaka zgosti, vmes jo posolimo. Pečenko vzamemo iz pečice, meso ovijemo v aluminijevo folijo, čebulo, česen in pečenkin sok pa prihranimo. Na omako s šampinjoni na kocke narežemo hladno maslo, ki ga med mešanjem pri nizki temperaturi stalimo. Na omako precedimo pečenkin sok iz pekača in kuhamo še dve ali tri minute. Meso narežemo na rezine, ki jih ponudimo s prihranjeno čebulo, iztisnjenim česnom, razkosano bučko, omako in prilogami po želji.