Alonso naj bi trenutno kolebal med enoletnim premorom in podpisom pogodbe z moštvom iz Wokinga. Po poročanju BBC, se dvakratni svetovni prvak bolj nagiba k drugi možnosti in to kljub dejstvu, da sodelovanje moštva in dirkača leta 2007 ni bilo najbolj plodno. Pogajanja so po besedah virov znotraj formule ene že v sklepni fazi, Alonso pa bo z McLarnom bržčas podpisal dveletno pogodbo z možnostjo enoletnega podaljšanja.

Alonso je sicer že na VN Amerike namignil, da s svojo naslednjo karierno potezo, bržkone ne bo presenetil ter tako zgolj potrdil namigovanja tujih medijev v zadnjem času. »V glavi imam začrtan zelo ambiciozen načrt, ki bo koristil tako meni kot Ferrariju. Če bo prišlo do njegove realizacije, bodo ljudje, tako kot jaz, zelo navdušeni. Sem zelo zadovoljen. Vse stvari v zadnjih dveh, treh mesecih se odvijajo po mojih načrtih,« je zatrdil 33-letnik.

Pri Mclarnu, ki ga bodo prihodnjo sezono gnali Hondini motorji, naj bi sicer že dalj časa razmišljali ali naj se v prihodnji sezoni odpovejo Britancu Jensonu Buttnu ali Dancu Kevinu Magnussenu. Zaenkrat bolje kaže slednjemu, četudi ima za sabo nekoliko slabšo sezono kot njegov 12 let starejši moštveni kolega.