Alonso svoje prihodnosti ne vidi več v moštvu iz Maranella. Dvakratni svetovni prvak, prvenstvo je dobil v letih 2005 in 2006, je namreč že v teh letih, letos je dopolnil 33 let, ko se mu bodo iz sezono v sezono zmanjševale možnosti za osvojitev novega naslova. Z napovedovanim prihodom 27-letnega Vettla pa se bodo Alonsu te možnosti pri Ferrariju še zmanjšale, saj bo samodejno potisnjen na mesto druge violine v ekipi. V javnosti pa se že pojavljajo govorice o Špančevem nezadovoljstvu z moštvom, ki nikakor ne uspe izdelati zmagovitega bolida, s katerim bi se znova zavihtel na sam vrh.

Luca de Montezemolo, nekdanji vodja ekipe, je prepričan, da bo Alonso "že kmalu sit čakanja". V pogovoru za italijansko televizijsko hišo Rai je de Montezemolo napovedal, da bo Alonso Ferrari zapustil zaradi dveh razlogov: "Želi se dokazati v povsem novem in drugačnem okolju, drugi razlog pa je njegova starost. Je pač že v teh letih, ko ne bo mogel še veliko čakati, če bo želel še enkrat osvojiti šampionsko lovoriko. Boli ga, ker v vseh teh letih ni osvojil prvenstva, zato si želi novo motivacijo."

Alonsa in moštvo Ferrarija veže sodelovanje še dve leti, torej do konca sezone 2016. Ekipi se je pridružil v sezoni 2010. Če bo zapustil Ferrari, pa naj bi Alonsa z odprtimi rokami sprejeli v McClarnu.