»Glede na to, da sedanji lastnik ni uspel zagotoviti zahtevanih sredstev, vodstvu pa je spodletelo najti novega investitorja, je moštvo pričelo stečajni postopek,« so sporočili iz Marussie in dodali, da še ne vedo, ali je moštvo tudi že sklenilo sezono. »Po Austinu sta na koledarju še dve dirki - Sao Paulo in Abu Dabi. Udeležba ekipe na omenjenih dirkah je odvisna od stečajnega postopka in morebitnih pogovorov s potencialnimi investitorji.«

Za ekipo se zdaj menda zanimata britansko-indijska milijarderja, brata Baljinder Sohi in Sonny Kaushal. Britansko-indijska premožneža sta lsedanjemu lastniku Andreju Čeglakovu za ekipo ponudila 70 milijonov evrov, Rus naj bi zahteval približno 12 milijonov več. Omenjeni prevzem bi hkrati obvaroval tudi 190 delovnih mest v ekipi.

Moštvo ima sicer že dalj časa težave, ekipo pa je pred mesecem dni dodatno prizadela še huda nesreča dirkača Julesa Bianchija, ki se po hudih poškodbah na dirki na Japonskem še vedno bori za življenje. »Smo blizu dogovora, a mora biti ta za pravo ceno. Naša ponudba je resna in videli bomo, kaj se bo zgodilo,« je za Daily Telegraph povedal Sohi. Časnik še navaja, da bosta brata ob prevzemu ekipe podedovala tudi dolg v višini 38 milijonov evrov, ki jih ekipa dolguje Ferrariju za dobavo motorjev.

V hudih finančnih težavah in stečajnem postopku se je sicer poleg Marussie znašlo tudi moštvo Caterham, ki je pretekli teden zaprlo vrata svoje tovarne.