Vodja ekipe Marussia Graeme Lowdon se je na prizorišču dirke v Sočiju zahvalil navijačem, drugim dirkačem in članom ekip ter vodji tekmovanja Bernieju Ecclestonu za podporo in izraze spodbude, ki sta jih Bianchi in njegova ekipa dobila v zadnjih dneh.

"Za nami je izredno težko obdobje. A obenem je bil to tudi čas, ko smo spoznali, da imamo veliko podporo. Pomagali so nam vsi, ki so povezani s tem športom," je dejal Lowdon. "Jules je zelo dober dirkač, je pa tudi izjemen človek. Nikomur ne bi privoščil takšne nesreče, toda Julesova je še posebej tragična. Ogromno prijateljev ima, vsi, ki ga poznajo, lahko o njem povedo le dobre stvari," je svojega dirkača opisal vodja ekipe.

Lowdon je tudi pojasnil, zakaj so se odločili v Rusiji nastopiti, pa čeprav le z enim dirkalnikom. Drugega bodo iz spoštovanja do ponesrečenega Francoza pustili v garaži, razmišljali pa so tudi o tem, da sploh ne bi prišli na dirko. "Odločitev je bila težka. Želeli smo narediti nekaj spodbudnega, obenem pa biti v srcu z Julesom in njegovo družino. Odločili smo se, da bomo nastopili, vendar iz spoštovanja do Julesa samo z enim avtomobilom," je še dejal vodja ekipe.

Bianchi se je ponesrečil v nedeljo na dirki v Suzuki, ko je njegov dirkalnik zaradi slabih razmer in vode na stezi nekaj krogov pred koncem zdrsnil s ceste, potem pa z veliko hitrostjo trčil v delovni stroj, ki je na enem od zavojev odstranjeval vozilo Adriana Sutila, ta je le nekaj krogov prej na istem mestu zletel v zaščitne ograde. Trčenje je bilo silovito, 25-letni Francoz je utrpel hude poškodbe glave, kljub takojšnji nujni operaciji pa za zdaj ostaja v kritičnem stanju.