Madžari bodo v Slovenijo resda prišli brez svojega prvega zvezdnika Laszla Nagyja, ne glede na odsotnost 209 centimetrov visokega desnega zunanjega igralca pa je Veszprem nesporen favorit sobotne tekme.

Pri Madžarih kar nekaj starih znancev

V madžarski ekipi namreč nastopajo številni najbolj vroči rokometaši na svetu, v zvezdniški zasedbi pa si je prostor izboril tudi nekdanji celjski igralec in občasni slovenski reprezentant Gašper Marguč ter še štirje nekdanji člani celjskega kluba: Mirko Alilović, Renato Sulić, Mate Lekai in Mirsad Terzić. Veszprem je na uvodnih treh tekmah dosegel tri zmage, Čehovske medvede je ugnal v gosteh s 37:32, na domačem igrišču pa nemški Rhein-Neckar Löwen s 27:24 in francoski Montpellier s 30:29.

Gašper Marguč tokrat v Zlatorogu kot gost: Ne vem, za katero ekipo bodo navijali starši

Celjska zasedba je sredi minulega tedna v Čehovu prebila led in po dveh uvodnih porazih dosegla prvo zmago na mednarodni sceni v tej sezoni, zato lahko konec tega tedna sproščeno pričakuje madžarskega prvaka, ki ga bo v dvorani Zlatorog spodbujalo več kot tisoč navijačev. V celjski ekipi imata nekaj zdravstvenih težav le Vid Poteko in Ivan Slišković; bržkone pa bosta oba stisnila zobe in zaigrala.

Tamše: Nimamo česa izgubiti

"Gostili bomo Veszprem, ki odkrito napoveduje boj za prvo mesto v ligi prvakov, kar vse pove o njegovi moči," je na današnji novinarski konferenci dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in dodal: "Na bližnji tekmi nimamo česa izgubiti. Na minulih treh tekmah smo se prikazali v lepi luči, vse naše dobre zadeve pa bomo na obračunu proti Veszpremu skušati še nadgraditi in pokazati še boljšo predstavo. To je edina pot, ki morda vodi do vsaj neodločenega izida, kar bi bilo prvovrstno presenečenje."

V zvezdniški in mednarodno pisani zasedbi je zelo malo pomanjkljivosti, česar se zaveda tudi tudi Tamše. "Glede na to, da gojimo in stremimo k hitri igri, bomo skušali onemogočiti menjavi Istvana Scucha in Mirsada Terzića z igralci v napadu. Če jim bomo 'stekli v hrbet', potem nam bo veliko lažje v napadu."

Tudi Miklavčič potiho upa na vsaj točko

Med nosilci celjske igre v tej sezoni je tudi slovenski reprezentant David Miklavčič, ki je na današnjem srečanju z novinarji dejal: "Mi se na nobeni tekmi ne obremenjujemo s tekmeci, na vsaki pa se želimo prikazati v najlepši luči. Na nekaterih tekmah je celo dobro, da si v vlogi avtsajderja in tekmeca skušaš prelisičiti s hitrostjo, mladostjo in energijo. A naše dosedanje tekme v ligi prvakov so pokazale, da vse omenjene lastnosti niso dovolj. Če bomo v prelomnih trenutkih dvoboja proti Veszpremu zadržali zbrano igro ter igrali preudarno in pametno, potem se lahko nadejamo točki, morda celo dvema."