Peto etapo s startom na Trgu nebeškega miru in s ciljem na trgu pred Ptičjim gnezdom v dolžini 117 kilometrov je dobil Italijan Sacha Modolo (Lampre-Merida), drugi je bil Novozelandec Gregory Henderson (Lotto-Belisol), tretji pa Norvežan Edvald Boasson Hagen (Sky).

Prav na zadnji etapi se je odlično odrezal Farrar, etapo je končal na četrtem mestu ter dobil dvoboj za skupno razvrstitev po točkah z Mezgecem, ki je etapo končal na šestem mestu. Farrar je v finalni etapi osvojil 12 točk, dve več od slovenskega aduta. V razvrstitvi po točkah je dirko končal s 44 točkami, kar pomeni, da je Farrar izkupiček dobil s točko naskoka.

Med Farrarja in Mezgeca se je na zadnji etapi vrnil na peto mesto še Nizozemec Moreno Hofland (Belkin), ki je z izkupičkom 33 točk v omenjeni razvrstitvi osvojil tretje mesto. Mezgec je vodstvo v razvrstitvi po točkah prevzel na četrti, gorski etapi, z osvojenim sprintom na letečem cilju na začetku etape.

V končnem seštevku je skupno zmago na dirki po in v okolici Pekinga, karavano so sicer spremljale neznosne razmere zaradi zelo onesnaženega zraka, osvojil Gilbert, drugi je bil Irec Daniel Martin (Garmin-Sharp), tretji pa Kolumbijec Esteban Chaves Rubio (Orica GreenEDGE), z zaostankom treh oziroma devetih sekund za skupnim zmagovalcem. Mezgec (+ 18:56) je v skupnem seštevku končal na 70. mestu. Drugi Slovenec na dirki Jan Polanc (Lampre) je finalno etapo končal na 72. mestu, v skupnem seštevku pa je bil 74. (20:03).