Rolo

Roloji so na trgu že mnogo let in marsikdo se vpraša, kaj je tu lahko novega. Vsako leto se izboljšujejo mehanizmi za upravljanje; enostavne PVC-materiale izpodrivajo kovinski detajli, tkanine pa so bolje obdelane in imajo tako daljšo življenjsko dobo. V povezavi z bogato izbiro tkanin dobimo izjemen izdelek gladkih enostavnih linij, kar je zelo priljubljeno v moderni arhitekturi.

Duo rolo

To je poseben tip roloja, ki je po sistemu delovanja in montaže oziroma umestitve v prostor zelo podoben klasičnemu prosto visečemu roloju, njegova posebnost pa je tkanina, razdeljena na popolnoma transparentne in netransparentne pasove. Ker blago teče dvoplastno, to omogoča popolno ali le delno zasenčenje.

Plise

Pliseji so zavese, ki jih odlikujeta izjemna praktičnost in enostavnost ter hkrati dekorativnost in kvaliteta senčenja. Njihovo upravljanje je ročno, posebnost pa, da je plise ta hip edino senčilo, ki ga lahko odpiramo od spodaj navzgor. To je pogosto dobrodošlo v kuhinjah, kjer si želimo, da pogled na funkcionalne površine zastrt, pogled skozi zgornji del steklene površine pa odprt. Poleg tega so pliseji idealna rešitev za okna nepravilnih oblik, tako trikotnih in trapezoidnih kot polokroglih.

Senčila Duette®

Ta senčila spadajo v družino senčil plise. Razlika, ki je pravzaprav najpomembnejša, je, da je tkanina Duette® tkana kot satovje, torej dvojna. To prinaša nekaj dobrodošlih lastnosti. Senčila Duette® pozimi v prostoru prihranijo do 12 odstotkov energije. Poleti ščitijo pred soncem, saj topel zrak ostane med senčilom ter steklom in se prostor zato manj segreva. Hkrati ponujajo tudi dodatno zvočno izolacijo.