Francoski dirkač Marussie se je ponesrečil v 47. krogu kaotične dirke v Suzuki, ki jo je zaznamoval močan dež. Bianchi je s proge zletel v sedmem zavoju in tam priletel v dvigalno vozilo, ki je odstranjevalo poškodovani dirkalnik Adriana Sutila, ki je na istem mestu kot Bianchi s proge zletel le kakšno minuto prej. Bianchi je v trku utrpel hude poškodbe glave, nezavestnega pa so nemudoma prepeljali v bolnišnico v kraj Jokaiči. Tam so opravili nujno operacijo glave, ki je trajala štiri ure, nato pa so ga prestavili na oddelek intenzivne nege, kjer je pod budnim očesom zdravnikov.

Podrobnejših (preverjenih) informacij o zdravstvenem stanju huje poškodovanega Francoza še ni, iz njegove ekipa Marussia pa so predstavnike sedme sile danes zaprosili, naj bodo potrpežljivi.

»Glede sporočanja informacij o stanju Bianchija, bomo spoštovali in upoštevali želje njegove družine. Skupaj s čim boljšo oskrbo Julesa je to tudi naša prioriteta. Zato prosimo za potrpljenje in razumevanje pri sporočanju novih informacij o zdravstvenem stanju, ki jih bomo sporočali istočasno kot iz bolnišnice v Jokaičiju, kjer skrbijo za Julesa, ko se bo to njim zdelo primerno,« so v ponedeljek pri Marussii zapisali v sporočilu za javnost.