Policisti so kandidata, ki se je počutil vznemirjenega, pospremili iz hotela. Nekatere kršitelje so izsledili že zvečer in z njimi tudi opravili razgovore, nekaj razgovorov pa morajo za razjasnitev okoliščin še opraviti. Po vseh zbranih ugotovitvah bodo policisti ustrezno ukrepali, so še dodali na koprski policijski upravi.

Grozili naj bi Popoviču

Kot piše Delo, je policiste poklical koprski župan Boris Popovič, ki je kasneje izjavil, da so se on, njegova soproga Eva in sin Nik, pa tudi drugi privrženci njegovih dveh strank Koper je naš in Slovenija za vedno počutili ogrožene, saj naj bi jih nekaj »telesnih stražarjev« fizično odrivalo in jim grozilo.

Popovič je za dogodek obtožil portoroškega podjetnika Vejsila Hota, ki pa je očitke zavrnil in skupaj s pričami zatrdil, da se je nahajal daleč stran od koprskega župana. To je potrdila tudi piranska podžupanja in njegova nečakinja Meira Hot.

Kandidat za piranskega župana Sebastjan Jeretič je na Facebooku krivdo za incident zvalil na piransko mestno oblast in tamkajšnji mestni odbor SD. Iz slednjega pa so sporočili, da o tem, kaj, zakaj in ali sploh se je kaj zgodilo, niso seznanjeni. Pričakujejo pa, da bo primer rešen hitro, saj so celotno soočenje kandidatov posnele kamere.

Umetno ustvarjeni incidenti v predvolilni kampanji

Ob tem v piranski SD ostro obsojajo poskuse vnašanja groženj, ustrahovanja in umetno ustvarjenih incidentov v predvolilno kampanjo. Kot so zapisali, se želijo v celoti posvetiti soočanju programskih izhodišč, vrednot in idej, ne bodo pa dopustili lažnih obtožb na svoj račun.

K strpnejši javni debati je danes pozval tudi koprski mestni odbor Združene levice, ki se je zavzel proti zlorabi simbolov delavstva in partizanstva. Zagovarja svobodo medijskega prostora in nasprotuje avtoritativnemu obnašanju političnih akterjev.