Junija je žreb na Dunaju Celjanom namenil skupino smrti, v njej so poleg slovenskega predstavnika same imenitne in ambiciozne ekipe, ki so v bližnji preteklosti imele pomembno vlogo na evropski klubski sceni. Poleg zvezdniškega madžarskega Veszprema so v skupini C še nemški Rhein-Neckar Löwen, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier, kjer igra kar pet slovenskih reprezentantov (Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek) ter prvi tekmec Celjanov - makedonski Vardar iz Skopja.

V vrstah prvega tekmeca kar nekaj starih znancev

Za makedonskega podprvaka, kjer je alfa in omega bogati ter nekoliko kontroverzni ruski bogataš Sergej Samsonenko, igrajo številni vrhunski igralci, kot so Hrvat Blaženko Lacković, Rusa Timor Dibirov in Aleksej Rastvorcev, nekdanji srbski reprezentančni vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, v tem bogatem skopskem klubu pa so tudi trije nekdanji člani celjskega kluba: Slovenec Matjaž Brumen, Srb Alem Toskić in Rus Sergej Harbok.

Najmočnejša karta Celjanov bo obramba

"V naši skupini so vsaj tri ekipe, ki v tej sezoni želijo nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu. To so Veszprem, Rhein-Neckar Löwen in Vardar. Imamo srečo, da se bomo pomerili s tako kakovostnimi zasedbami, za našo mlado ekipo je to vsekakor izjemno velik izziv," je o "skupini smrti" dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in natrosil številne komplimente na račun makedonske ekipe.

"Skopska zasedba je izkušena in zrela, v tej sezoni ima najvišje cilje. Nevarna je z vseh položajev. V napadu moramo biti maksimalno preudarni in strpni pri naših strelih na gol. Upam, da Šterbik ne bo imel svojega dne, v primeru njegovih obramb namreč sledi nevarnost hitrih nasprotnih napadov. Kakovostno se moramo vračati v obrambo in tekmecu preprečiti hitro izvajanje žoge s sredine igrišča. V napadu so vsi nevarni, izpostavil pa bi Harboka, ob Šterbiku zagotovo največjo okrepitev makedonske ekipe v tej sezoni," je dejal Tamše in dodal: "V prvi vrsti si želim, da bi moja ekipa igrala obrambo na najvišji možni ravni. To bo naša najmočnejša karta na sobotni tekmi, le v tem primeru se lahko enakovredno zoperstavimo Vardarju."

Tudi Žvižej ključ do točk vidi v obrambi

"Za Vardar igrajo samo vrhunski igralci iz celotne Evrope, sploh ne vem, koga bi posebej izpostavil, a na igrišču vselej zmaguje ekipa in ne posamezniki," pa je o moči tekmeca na novinarski konferenci povedal celjski kapetan Luka Žvižej in dodal: "Če bomo na sobotni tekmi v Zlatorogu prikazali čvrsto predstavo, predvsem tu mislim na našo obrambo, potem se lahko nadejamo ugodnemu izidu."

Pravico na sobotnem dvoboju v dvorani Zlatorog bosta delila Šveda Michael Johansson in Jasmin Kliko.