Nagrade za dosežke v glasbeni industriji bodo podelili 8. februarja prihodnje leto, na slovesnosti, ki bo 6. februarja 2015, pa se bodo Dylanu, desetkratnemu dobitniku grammyja, med drugim poklonili Beck, The Black Keys, Crosby, Stills & Nash, Norah Jones, Tom Jones, Los Lobos, John Mellencamp, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Eddie Vedder, Jack White, Neil Young ter pevec in tekstopisec John Doe.

Dylanovo ustvarjanje je dalo zelo globok in trajen pečat ameriški kulturi, pa tudi kulturi celotnega sveta, je dejal vodja fundacije MusiCares in Ameriške diskografske akademije Neil Portnow. Njegova nadarjenost za pisanje pesmi je brez primere, zato bo posebno doživetje slišati njegova dela v izvedbi priznanih umetnikov, je dodal predsednik uprave fundacije Bill Silva.

Prihodki od dobrodelnega koncerta, 25. po vrsti, bodo zagotovili ključno podporo fundaciji, ki, kot piše na njeni spletni strani, pomaga v številnih finančnih, zdravstvenih in osebnih stiskah ter pri "vprašanjih, ki neposredno vplivajo na zdravje in dobro počutje glasbene skupnosti".

Ameriška diskografska akademija je fundacijo MusiCares ustanovila leta 1989, istega leta tudi priznanje za osebnost leta. Doslej so jo med drugim dobili Carole King, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Barbra Streisand, Elton John, Paul Simon, Billy Joel in Bono.