Številki ena ženskega tenisa, ki je pred približno dvema tednoma na OP ZDA v New Yorku osvojila že svojo 18. lovoriko s turnirjev za grand slam, so morali pomagati pri odhodu z igrišča. V 1. krogu je sicer bila prosta.

Williamsovo je obšla slabost in je bila omotična ter je že na igrišču delovala precej zmedeno. Že drugič letos je imela trenutno najboljša teniška igralka podobne težave, zaradi težav z omotičnostjo je predčasno končala nastope v Wimbledonu.

Williamsova ni edina nosilka, ki je predčasno sklenila nastope v Wuhanu. V drugem krogu so se poslovile druga nosilka Romunka Simona Halep, 10. nosilka Srbkinja Jelena Janković, ki je dvoboj predala zaradi utrujenosti, 11. nosilka Italijanka Sara Errani, 13. nosilka Rusinja Jekaterina Makarova ter Nemki Andrea Petković in Sabine Lisicki.

Že v 1. krogu je izpadla Serenina starejša sestra Venus Williams, petkratna zmagovalka Wimbledona, uvodni dvoboj pa je že včeraj predala še ena nekdanja številka ena Srbkinja Ana Ivanović, prav tako zaradi utrujenosti.