V Dublinu rojeni igralec je za irski časnik Sunday World potrdil govorice, da bo nastopil v drugi sezoni serije Pravi detektiv. »Zaigral bom v drugi sezoni, zaradi česar sem zelo vznemirjen. Zaenkrat vem le, da bomo osem delov snemali štiri ali pet mesecev,« je povedal.

Govorice: zaigrali bodo Pitt, Bale, Phoenix ...

Farrell za časopis ni razkril, v kakšni vlogi se bo pojavil, tudi pa ni razpravljal o tem, kdo bo njegov soigralec. Zadnje mesece se v medijih namreč pojavljajo številni zapisi o morebitnih sodelujočih. Tako smo že brali, da naj bi v drugi sezoni nastopili še Taylor Kitsch, za vlogo šerifa pa naj bi se spopadli Rachel McAdams in Elisabeth Moss.

V preteklih mesecih so ameriški mediji pisali še, da avtorji serije razmišljajo o sodelovanju z Vinceom Vaughnom, Jessico Chastain, Michaelom Fassbenderjem, Joshem Brolinom, Christianom Baleom, Joaquinom Phoenixom, Cate Blanchett in Bradom Pittom.

Druga sezona še boljša kot prva

A če zaenkrat še ni znano, kdo bo nastopil v vlogah, je zarisana vsaj osnovna zgodba druge sezone. Scenarist Nic Pizzolatto, ki je napisal tudi scenarij za odlično prvo sezono, je v preteklosti že potrdil, da bo nova sezona o »močnih ženskah, slabih moških in skrivnostni okultni zgodovini ameriškega transportnega sistema«.

Kot je potrdil tudi Farrell, bodo drugo sezono snemali v Los Angelesu, zgodba pa se bo vrtela okoli Bena Casparja, čigar truplo najdejo ob cesti. Na prsih ima vrezan satanistični simbol. Njegovo smrt raziskujejo trije detektivi (dva moška in ena ženska), kar je potrdil tudi programski direktor HBO, Michael Lombardo. »Mislim, da je to vse, kar lahko rečem, bomo pa kmalu razkrili, kdo bo v seriji nastopal,« je bil kratek. Poudaril je še, da je scenarij še boljši kot v prvi sezoni.

V prvi sezoni serije sta glavni vlogi brilijantno odigrala Matthew McConaughey in Woody Harrelson, serija pa je prejela številne nagrade.