Češpljev zavitek z orehi

Potrebujemo: 1 zavitek vlečenega testa (še bolje, če testo pripravimo sami), 600 g češpelj, 80 g rjavega trsnega sladkorja, sladkor v prahu, 4 žlice mletih orehov, 4 žlice drobtin, 6 žlic stopljenega masla, 2 žlici češpljevca ali slivovke, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, pol žličke cimeta.

Priprava: Češplje očistimo, razpolovimo in razkoščičimo, polovice pa še enkrat razpolovimo in stresemo v skledo. Potresemo jih s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in cimetom, pokapljamo s češpljevcem ali slivovko ter premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Medtem tri liste testa pokapljamo z delom stopljenega masla, potresemo z orehi in drobtinami, na vse skupaj pa stresemo slive. Testo zvijemo v zvitke in jih položimo v obložen pekač in premažemo s preostalim stopljenim maslom. Pekač za 35 do 40 minut porinemo v segreto pečico, da se zlato rumeno zapeče. Ko se češpljev zavitek nekoliko ohladi, ga narežemo, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo. Morda ne bo odveč priložena kepica dobrega vaniljevega sladoleda. Ali šilce češpljevca. Nemara priložimo oboje.