Slovenski košarkarji so v uvodnih minutah kljub bučni podpori s tribun, kjer se je zbralo okoli 3000 slovenskih navijačev, igrali v krču, kar so Dominikanci izkoristili in po treh minutah so vodili s 6:2, je pa bilo dobro za slovensko moštvo, da je pri nasprotnikih najboljši igralec Garcia že po dveh minutah moral na klop z dvema osebnima napakama. Podobna usoda je nato kmalu doletela tudi slovenskega asa Gorana Dragića. Slovenija je prvič na tekmi povedla ob koncu četrte minute, po trojki Balažiča je bilo 7:6, toda znova so sledile črne minute in naslednje točke je na slovenski račun prispeval Slokar šele tri minute kasneje, ko je znižal na 9:12. V zaključku prve četrtine so Slovenci uspeli povsem izničiti zaostanek in na prvi krajši odmor sta moštvi odšli poravnani pri izidu 15:15.

Druga četrtina se je začela s košem Prepeliča, a nadaljevanje ni bilo v znamenju Slovencev, saj so jih Dominikanci v prvih petih minutah drugega dela igre zasenčili in povedli s 26:19, predvsem pa je bilo očitno, da na parketu ni G. Dragića, saj Sloveniji igra nikakor ni stekla. Ko se je zvezdnik Phoenixa le vrnil s klopi, se je prednost Dominikanske republike hitro topila in v 18. minuti je Slovenija po trojki Zupana spet povedla z 31:28. Sledili sta lahki točki Z. Dragića po protinapadu, trojko pa je dodal še tokrat v napadu dobro razpoloženi Slokar (do takrat je dosegel že 9 točk) in prednost je narasla na +8. Tik pred koncem četrtine je zadnje točke pred odmorom prispeval še G. Dragić in postavil končni izid prvega polčasa (38:28), ki se je glede na neprepričljivih prvih 15 minut za Slovenijo iztekel zelo dobro.

V drugem polčasu najprej zapravili 15 točk prednosti, nato pa vendarle tekmo mirno pripeljali do konca

Tretja četrtina se je začela po željah Slovencev, saj so ob dobri obrambi prišli do dveh lahkih košev, ko sta protinapada v 4 točke pretvorila brata Dragić in prednost je zrasla na že precej varnih 14 točk. Sledile so minute približno enakovredne igre, tako da se ob nekaj koših na obeh straneh razlika ni bistveno spreminjala, prednost Slovenije pa se je večino četrtine gibala med 11 in 15 točkami. A tako je bilo le do zaključnih treh minut (spet v času, ko je bil G. Dragić na klopi), ko so Dominikanci zaostanek s 15 znižali na vsega šest točk (54:48) in s tem napovedali zanimivo zadnjo četrtino.

Črne minute s konca tretje četrtine so se pri Slovencih nadaljevale tudi v zadnjem delu igre, saj so prve točke dosegli šele po treh minutah in pol, Dominikanska republika pa se je medtem uspela povsem približati na le dve točki zaostanka (57:55). Sledili so trije zaporedni koši Slovencev, ki so štiri minute pred koncem tekme znova lahko malce lažje zadihali (63:55). Moštvi sta nato v zaključku zapravili kar nekaj napadov in zgrešili odprte mete, kar pa je bila vendarle voda na mlin, saj se Dominikanci niso več uspeli približati na manj kot 6 točk zaostanka, zato pa je bil zaslužen tudi Z. Dragić, ki je dosegel 8 zaporednih točk za Slovenijo. Ta je na koncu slavila zasluženo zmago z 71:61, ki jo je popeljala v četrtfinale svetovnega prvenstva.

Najbolj zaslužna za zmago spet Dragića

V slovenskih vrstah sta bila ponovno najbolj razpoložena brata Dragić. Zoran je bil prvi strelec z 18 točkami, dodal jim je 4 ukradene žoge in 3 skoke, Goran pa je v statistiko vpisal 12 točk in 6 asistenc. Z 9 točkami in 6 skoki se je tokrat dobro odrezal tudi Slokar, ki je blestel predvsem v prvem polčasu. Pri Dominikanski republiki je bil z 18 točkami in 8 skoki najboljši posameznik Feldeine, prvi zvezdnik ekipe Garcia pa je tekmo končal z zanj skromnimi 7 točkami, k temu pa je precej pripomogla odlična igra v obrambi Zorana Dragića.