Janez Drvarič: Tri četrtine proti Litvi so bile odlične, čeprav se je popuščanje videlo že v zaključku tretje četrtine. V zadnji četrtini se je napad popolnoma ustavil, saj Sloveniji ni uspela nobena akcija več. Slovenski igralci so vse želeli zaključiti na silo z individualnimi potezami. Vendar če izgubiš samozavest, potem je težko. V telesni govorici se je videla zaskrbljenost. Če imaš odprt met in si zaskrbljen, potem ne gre. In tokrat ni šlo. Kljub temu poraz ni tragičen, saj gre za normalen pojav v košarki. Litovci so nam vzeli naše glavno orožje, to je protinapad. Najbolj pomembno je, da se fantje osredotočijo na Dominikansko republiko. To bo najzahtevnejša tekma. Vsi so se hoteli izogniti Združenim državam Amerike, a najprej je treba zmagati tekmo osmine finala. Pogrešal pa sem Jako Blažiča. Zakaj ne igra več, vesta selektor in igralec. Več ne morem komentirati, saj nisem zraven reprezentance. Pogrešam njegov delež, čeprav slovenska branilska linija dobro deluje, predvsem brata Dragić in Lorbek.

Saša Dončič: Res smo izgubili nesrečno, toda prve tri četrtine so bile zelo dobre. Fantje so pokazali vse, kar mora imeti kvalitetna reprezentanca – od borbenosti, odločnosti, dobre obrambe in učinkovitega napada. Prve tri četrtine so bile res fascinantne. Ne smemo pozabiti, da je Slovenija igrala proti evropskim podprvakom, ki znajo vse. Obrnili so zaostanek, s čimer se je Litva pokazala kot odlična reprezentanca. Malce me je zmotilo, da smo se na litovsko agresivno igro odzvali preveč mehko. Ampak to se dogaja v športu. Fantom je najtežje. Verjamem, da se bodo pobrali in premagali Dominikansko republiko. Mogoče je za nas to eksotičen tekmec, toda na svetovnem prvenstvu lahko skoraj vsak premaga vsakega, z izjemo Španije in ZDA, ki sta zgodba zase. Lahkih tekmecev ni. Morda je kdo lažji na papirju, toda ravno takšni nasprotniki so najbolj nevarni, ker jih ne vzameš povsem resno. Najbolj pomembna bo mentalna kvaliteta, saj košarkarsko je Slovenija zagotovo boljša.

Goran Jagodnik: Do 28. minute smo imeli vse pod kontrolo. Tako je bilo tudi na prvih štirih tekmah, ko smo igrali dobro v obrambi s hitrimi protinapadi. Potem se je naenkrat vse ustavilo, toda to smo vedeli, da se bo dogodilo prej ali slej. Na žalost se je to dogodilo ravno proti Litvi. Tekmo bi morali zmagati s kakšno drugo igro, ki pa je mi nimamo. Pozna se odsotnost Erazma Lorbka, ki bi v težkih trenutkih lahko odigral s hrbtom proti košu. Vsi naši centri lahko dajo koš z dobrim tekom v napad, da so na pravem mestu v pravem trenutku, ali po skoku v napadu, a nimamo centra, ki bi lahko igral s hrbtom proti košu. Kar se tiče borbenosti in taktike, nimamo fantom kaj očitati. Prvenstvo še ni končano, saj nas čaka že danes tekma z Dominikansko republiko. Verjamem, da so Slovenci že pozabili poraz z Litvo in da se bodo spet uvrstili med najboljših osem na svetu. Blažiča pogrešamo že od priprav, ko ni dobil priložnosti. Gre za odločitev selektorja. Blažič je že dokazal, da lahko igra, a zakaj v sistemu Zdovca ne deluje kot v klubu, mora odgovoriti kdo drug. Kljub temu je dejstvo, da Blažič uživa v takšnih tekmah, ko je velik pritisk, toda če ni veliko igral že v pripravah, potem bo težko na odločilni tekmi. Dejstvo je, da je Goran Dragić številka ena, a včasih ne more storiti vsega sam. vra