V naslednji sezoni med drugimi ne bodo več tekmovale Nemka Maria Höfl Riesch, Avstrijka Marlies Schild, Finka Tanja Poutianen, tekmovalke iz svetovnega vrha, ki so že sklenile športne poti.

Ima nov motiv

"Mogoče bo sezona 2014/15 tudi moja zadnja, tega sicer še ne vem natančno niti sama. Zavedam pa se, da se moja tekmovalna kariera počasi zaključuje. Nekatere so že končale, prihajajo pa mlade, nove vrhunske tekmovalke. Lani sem imela v tem obdobju veliko težav z motivacijo v svetovnem pokalu in sem se osredotočila na OI. Letos imam drugačen pristop, spomladi sem se posvetila drugim stvarem in sem malo pozabila na smučanje. To je v 14 letih zame postalo zelo monotono, zato je bil ta premor zelo dobrodošel. Tako sem bila bolj pripravljena za nadaljnje delo. Imam nov motiv. Želim izboljšati prejšnjo sezono svetovnega pokala, vrh pa bo SP. Je pa razlika med nastopom na OI, ki ima veliko večji pomen kot SP. Kljub temu je naslednja sezona zame velik izziv, tako svetovni pokal kot tudi SP," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejala Mazejeva.

Zadovoljna z novim trenerjem, slalom pa bo nov izziv

Od konca maja ima novega trenerja, Italijana Valeria Ghirardija, za katerega je dejala, da se je zelo dobro vključil v njeno ekipo. "Prejšnji trener ni bil tisto, kar sem pričakovala, in smo imeli težave v celotni ekipi. Novi trener Valerio Ghirardi je človek z veliko izkušnjami in se je dobro vključil v našo ekipo, z Andreo Massijem imata tudi precej podobna značaja," je dejala Mazejeva in dodala: "Slalom je prav tako izziv, ker mi v prejšnji sezoni ta disciplina ni šla. Letos smo ga veliko trenirali in že spomladi sem testirala nove smuči, s katerimi se veliko bolj znajdem."

Priprave motilo slabo vreme, Tino pa sedaj čakajo trije tedni kondicijske vadbe

"Priprave na snegu na južni polobli so potekale klasično, vsaj prvi del vadbe tehničnih disciplin, ki smo ga opravili v Ushuaii. Drugi del, trening hitrih disciplin, pa smo morali spremeniti, ker so bili nemogoči pogoji v Portillu. Imeli smo srečo in smo lahko odšli na trening na drugo prizorišče, v Chillan. Tam ima sicer prednost nemška reprezentanca, z našimi večnimi tekmeci pa smo lahko sodelovali. Vremenski pogoji so bili slabi, ker je bilo vreme, kot povsod po svetu, slabo. Dež, sneg in srednje visoke temperature, več je bilo kamenja kot snega. Problem je bil zelo močan veter, že drugi dan se je pokvarila žičnica. Nam in ostalim tekmovalkam pa so priskrbeli snežne sani in smo izgubili le en dan vadbe, tako kot v Ushuaii. Do začetka sezone si želim, da bi imeli dobre pogoje za treninge na snegu. Čaka nas še nekaj dni treninga hitrih disciplin. Naslednje tri tedne pa bomo posvetili kondicijski vadbi," je priprave strnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze in dodal, da je bilo kar težko naenkrat preseliti 1900 kilogramov materiala, smuči, količkov in druge opreme.

Trenutna pripravljenost Mazejeve podobna tisti iz sezone rekordov

"Za našo majhno ekipo so takšne spremembe bistveno lažje kot za veliko. Pa tudi to ni bilo lahko. V Chillanu sem bila zadnje dni zelo utrujena, ker je bil veter izjemno močan. Še nikoli nisem bila tako utrujena med pripravami. Pet, šest dni zaporedoma so bili sunki vetra zelo močni in so se čutili tudi zvečer v sobah. Zato tudi sedežnice niso delale. Zelo je bila pomembna koncentracija med smučanjem. Hitrih disciplin, superveleslaloma, smo naredili manj, kot smo želeli. Ostajajo pa dobre vožnje, ki sem jih opravila. Kako dobro smo vadili, pa bo pokazal že začetek sezone," je pojasnila Mazejeva, Massi pa jo je dopolnil: "Podatki o trenutni pripravljenosti Mazejeve, ki jih imam, so podobni, kot so bili pred sezono svetovnih rekordov. To lahko pomeni veliko, ali pa tudi nič. Kondicijo ima izjemno, vendar bo to treba prenesti v smučanje."