Ghirardi velja za enega najboljših trenerjev za hitre discipline. Dolgoletni trener italijanske ženske reprezentance je v preteklosti deloval tudi v Španiji, kjer je treniral Carolino Ruiz Castillo.

"Zelo sem ponosen, da lahko delam s Tino Maze. Poznam jo že veliko let, odkar sem delal z italijansko reprezentanco. To službo sem po OI v Vancouvru pustil za tri leta, zaradi dela v paraolimpijski italijanski ekipi pa se nisem odločil, da bi začel delati v ekipi Mazejeve. Z Massijem sva se v tem času pogosto slišala, zato vem za težave, ki so spremljale ekipo v zadnjih letih. V tem času sem navijal za Tino, ki je pridno polnila vitrino z odličji in pokali. Pred mesecem dni smo šli skupaj smučat in se začeli pogovarjati o sodelovanju, odslej pa bomo nadaljevali pot skupaj naprej. Sedaj se začenja resno delo, pred nami je delovno poletje," pa je povedal Ghirardi.

Prvi cilj je izboljšanje slaloma

Mazejeva je v preteklo sezono vstopila s trenerjem Walterjem Ronconijem, a se je njuno sodelovanje zaradi slabših rezultatov sredi sezone končalo. Njegovo mesto je nato prevzel Švicar Mauro Pini, ki je Črnjanki na olimpijskih igrah pomagal do dveh zlatih medalj.

"Moj prvi cilj je, da izboljšam slalom. Že doslej smo v pripravah naredili nekaj napredka. Želim uživati v tej sezoni, bom pa nastopala v vseh disciplinah svetovnega pokala, ker mi tak razgiban program kljub naporni sezoni zelo ustreza. Če bom uspešna v vseh disciplinah, lahko ciljam tudi na globus," je napovedala Mazejeva, ki se je po olimpijski sezoni posvetila tudi študiju.

"Veseli me, da imamo v naši ekipi novega trenerja. Motivov imam še veliko, slalom pa me najbolj vleče in mu zaradi nekaj slabših dosežkov v preteklosti tudi največ dolgujem. Američanka Lindsey Vonn se vrača; čeprav tekmovalno ne bo tako dobra kot v preteklosti, pa njena prisotnost daje alpskemu smučanju novo dimenzijo. Tudi meni je bila pred rekordno sezono 2012/20123 izjemen izziv, ko je zimo pred tem osvojila veliki kristalni globus in se približala 2000 točkam. Lani sta bili boljši tudi Avstrijka Ana Fenninger in Švicarka Lara Gut, pa tudi Nemka Maria Höfl Riesch, ki pa je sklenila športno pot. Tu je še Američanka Michaela Shiffrin ter ostale mlade tekmovalke, ki bodo pozabile na mojih lanskih rekordnih 2414 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala. Bo pa zanje motiv za napad iz ozadja. Motivacijo bom iskala v takih stvareh, predvsem pa izboljšanje slalomske forme," je dejala Mazejeva.

Čas namenja tudi študiju

V zadnjem času je delno trening zamenjala s študijem: "Massija sem prosila, da mi da malo bolj proste roke pri treningu, da se lahko posvetim študiju. Na mariborski pedagoški fakulteti mi gre dobro. Škoda mi je bilo pustiti študij, ki mi leži. Bila sem že tudi na praksi v šoli. V tisti uri sem se na učno uro tako navadila, da bi takoj odšla nazaj. Ne le, da sem jaz učila otroke, ampak so me tudi oni učili, tudi kar se spontanosti tiče. Tako da res velja, da moramo ohraniti v sebi čim več otroka. Vse to je bilo zame zelo razbremenilno. Treningi so vedno isti, isti ljudje, isti ritem in to skozi leta in leta. Treningi so enolični, zato je potrebno nekaj drugega v življenju, da razgibaš možgane. Ne moremo ves čas jesti testenin, potrebno je zaužiti tudi kaj drugega."

Massi tudi v prihodnji sezoni vodja ekipe

Vodja ekipe Team to aMaze naj bi še naprej ostal Andrea Massi. "Sam ostajam, ker enostavno nismo dobili druge rešitve za vodjo ekipe, vendar le za eno sezono. Dolgo sem iskal sodelavca, ki bi mi olajšal delo in zmanjšal napetost. Na testiranjih smo se ujeli, našli skupne cilje. Videl sem ga, kako daje navodila že pred leti, ko je vodil tedaj uspešno italijansko žensko zasedbo. V ekipi želim imeti ljudi, ki se hočejo izkazati, ki so izjemno motivirani. Upam, da sem izbral pravo osebo, ki jo sicer zelo spoštujem," je pojasnil Massi. V ekipi Mazejeve ostaja serviser Andrea Vianello, zaradi družinskih obveznosti pa ni več fizioterapevtke Nežke Poljanšek.

Zahvala ljudem, ki so pomagali na poti do svetovnega vrha

Mazejeva in Massi sta se med dvema sezonama na zelo obiskani novinarski konferenci v Mariboru zahvalila tudi nekaterim ljudem, ki so pomagali na poti do svetovnega vrha. Andrej Terpin, ki je ekipi Tine Maze pomagal z odvetniškimi nasveti in drugimi, tudi logističnimi uslugami, je razglašen za častnega predsednika ekipe. "Ko smo začeli samostojno pot, nismo imeli niti kolov za vadbo," je dejal Massi, preden je skupaj z Mazejevo izročil kole za treninge njenemu matičnemu klubu v Črni na Koroškem.

Leta 2007 je ideja o samostojni poti Tine Maze dobila prvi kamenček v mozaiku prav v Mariboru, ko so dobili kombi. "Prevoženih je bilo že prek 400.000 tisoč kilometrov in vse skupaj je minilo skoraj brez prask. Ni bilo poklicnih šoferjev, kljub stresu in hitremu tempu pa so se tudi vožnje ekipe končale srečno. V teh sedmih letih se je nabralo deset odličij z velikih tekmovanj ter tudi veliki kristalni globus," je dejal Milan Jarc, ki je Mazejevi pomagal z vozili.