Dobrodelno akcijo so sprožili v Fundaciji Drevored. Z akcijo želijo pomagati mlademu hokejistu hokejskega kluba Olimpija, ki je po tragični smrti matere ostal sam z očetom v težkih socialnih razmerah. Doslej so za dober namen zbrali že 3000 evrov, akciji pa se lahko pridružijo tudi ostali. Z donacijo vsaj 60 evrov pa bodo donatorji v trajen spomin prejeli spominski pak z lastnoročnim podpisom Anžeta Kopitarja.

»Anže dokazal, da je poleg velikega športnika tudi velik človek«

Svetovni hokejski zvezdnik ni pomišljal o sodelovanju v akciji. "Ko smo mu v začetku maja posredovali prošnjo o sodelovanju, smo nemudoma dobili pritrdilni odgovor. Če kdo, potem lahko Anže razume želje, strasti, strahove in sanje mladeniča, ki je popolnoma predan hokeju. Anže je ponovno dokazal, da je poleg velikega športnika tudi velik človek - preprost, dostopen in razumevajoč. Potrpežljivo smo počakali, da je nadvse uspešno zaključil boje za Stanleyjev pokal, opravil z vsemi medijskimi in drugimi obveznostmi, si odpočil in si našel čas, da je v domači kuhinji v miru podpisal 100 hokejskih ploščkov, ki smo jih izdali za poseben namen, v podporo Nejcu," so zapisali na spletni strani fundacije drevored.si.

Vsak plošček je opremljen s certifikatom o avtentičnosti z zaporedno številko, donatorjem pa ga bodo poslali v lični embalaži na želeni naslov. Ves izkupiček od prispevkov bo šel v poseben sklad.

Donacije je možno nakazati na TRR Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017; sklic: 00-170, namen: Podpiram Nejca. (Nakazila, opravljena preko računov bank: Sberbank, NLB, Hypo, Hranilnica LON, UniCredit, Nova KBM in BKS, so prosta provizije). Za prejem spominskega paka pa je treba na naslov fundacija@drevored.si poslati obvestilo o donaciji z naslovom, na katerega bodo lahko poslali spominski pak.

V hokejskem klubu Olimpija so mlademu igralcu po tragediji pomagali z oprostitvijo plačila celoletnega treninga, vendar pa je stroškov, celotna sezona stane 7000 evrov, veliko več. Nekaj sto evrov, ki jih mesečno prejemata iz socialnih transferjev, pa ne omogoča financiranja dragega športa, zato sta se za pomoč obrnila na dobre ljudi.