Dvakrat prvaki v zadnjih treh sezonah - to je izkupiček moštva, v katerem je prav Kopitar eden največjih zvezdnikov in tudi nosilcev igre. Spomini na nepozabne junijske večere oziroma za navijače v Sloveniji zgodnja jutra po neprespanih nočeh so še sveži, prav tako obisk Stanleyjevega pokala, ki je bil julija med potepanjem po svetu znova tudi v Sloveniji. A vse to so zdaj za Anžeta Kopitarja lepi spomini, načrti pa že povezani s prihodnostjo in novimi izzivi.

Poletje kratko, a prijetno

Poletje je bilo za Kopitarja, tudi zaradi številnih (prijetnih) obveznosti po osvojitvi naslova v sezoni 2013/14, sicer kratko, a je v njem užival. Privoščil si je tudi oddih, ko je za nekaj časa povsem odmislil športne in hokejske obveznosti. "Po daljšem času sem si lahko privoščil tudi oddih na morju, kjer sem se lahko za nekaj dni povsem sprostil in 'odklopil'. Poletje je bilo kratko, a prijetno," je na Bledu, kjer je zadnje dni treniral v ledeni dvorani, na novinarski konferenci ob slovesu od Slovenije dejal zvezdnik Los Angelesa.

Praznoval je tudi obletnico poroke, pa rojstni dan, ki ga je imel 24. avgusta, ko je dopolnil 27 let. Seveda pa ne gre zanemaril niti športne plati poletja, čeprav je priznal, da se treningov na suhem in dela v telovadnici hitro naveliča, tako da komaj čaka na vrnitev na ledene ploskve. Ledene treninge na Bledu je opravljal pod vodstvom očeta Matjaža, pridružil se mu je tudi brat Gašper, pa še nekateri kolegi iz reprezentance.

Cilj je ubranitev naslova

O tem, da bi v prihajajoči sezoni pričakoval kaj novega, Kopitar ne razmišlja: "Urnik in ritem bosta približno ista. Mogoče bo kakšen prost dan več v primerjavi s prejšnjo sezono, ko so bile tudi olimpijske igre. Skrivnosti ni, veliko tekem je v precej kratkem času in urnik bo naporen, tako kot vedno."

Tudi glede tekmecev v ligi NHL ne pričakuje nič posebej novega: "Zdaj so se vsi pripravljali kot pred vsako sezono. Kar se tiče branjenja naslova: to je breme, ki si ga ne smemo naložiti preveč. Najprej je treba priti v končnico, cilj je seveda ubranitev naslova, pomemben pa bo tudi naš začetek, da nam nato od februarja do aprila ne bo šlo preveč za nohte," je pričakovanja strnil slovenski hokejski as.

V ZDA bo odpotoval v petek

V njegovi ekipi ne bo veliko sprememb. Glavni dobitek je ekipa dobila s podpisom dolgoletnega sodelovanja z Marianom Gaborikom, s Slovakom se je odlično ujel tudi Kopitar, v obdobju prestopov pa je klub zapustil le veteran Willie Mitchell, sicer pa je postava kraljev skorajda takšna, kot je bila v končnici prejšnje sezone, ko se je za kalifornijsko moštvo vse razpletlo sijajno.

"Vsi pravijo, da bi bilo super osvojiti prvo mesto v skupini. Ampak pomembno je osvojiti naslov na koncu, nazadnje ni pomembno, ali si prvi v skupini ali v konferenci. Bi bilo pa lepo, da bi bili malo bolj sproščeni in bi že nekoliko prej imeli zagotovljeno uvrstitev v končnico," je o željah oziroma o tem, kaj bi sploh še lahko izboljšal v prihajajoči sezoni, dejal Kopitar.

V ZDA bo odpotoval v petek, najprej ga čaka še nekaj obveznosti pri pokroviteljih in navijačih ter klubski turnir v golfu, sredi septembra pa se bo začel pripravljalni tabor Los Angelesa. Prve pripravljalne tekme bodo na sporedu že 22. septembra, zares pa se bo nato za branilce naslova začelo 8. oktobra.