Včeraj pa so se skupaj z družinami, trenerji in drugim osebjem ekipe na vrhu dvonadstropnega avtobusa in več drugih vozil udeležili parade, ki se je končala pred njihovim športnim domovanjem, dvorano Staples Center. Na proslavo so seveda vzeli tudi sloviti Stanleyjev pokal in ga ponosno kazali navijačem, ko so se približali dvorani, pa so se nanje vsuli pisani konfeti. »Kakšen imeniten dan!« je na Twitterju vzhičeno zapisal Anže Kopitar in objavil nekaj fotografij družine na paradi.

»Težko je razložiti, kaj ob takšnih trenutkih čutimo igralci,« je na paradi navijačem dejal kapetan moštva Dustin Brown, ko je skušal najti besede, kako se ob zmagi počuti ekipa, potem ko je bila v uvodnih krogih končnice lige NHL že na robu izpada.

Kralji so postali četrta ekipa v zgodovini prvenstva NHL, ki ji je uspelo po zaostanku z 0:3 v zmagah v končnici zrežirati preobrat, in prva v zgodovini, ki si je finale NHL priigrala z zmago v gosteh na odločilni sedmi tekmi. Do Stanleyjevega pokala so kralji prišli na peti tekmi, ko so s 4:1 v zmagah ugnali Rangerje.

Vrnili so se med žive

»Mislim, da ko bomo gledali nazaj na to ekipo, čez deset, dvajset ali trideset let, bomo vsi, tudi navijači, govorili le o tem, kako smo se vrnili med žive po zaostanku treh zmag, po zaostanku z 2:3, kako smo se znali zbrati in nikoli nismo odnehali,« je še dejal Brown.

»Vse to je bilo možno le zato, ker imamo znotraj ekipe s fanti dobre odnose in smo res povezani v eno. Želim le še nekaj povedati fantom: Rad vas imam,« je na slovesnosti v dvorani ganjeno sklenil kapetan prvakov lige NHL.