Nežen odtenek v spalnici

Notranjost svojega doma najlažje osvežite z uporabo svežih barv, kot so denimo turkizni odtenki. S to barvo zlahka okrasite spalnico, če izberete nežen odtenek. Zamenjajte zavese, prebarvajte majhno komodo ali kupite posteljnino oziroma okrasne blazine v turkizni barvi, ki jo kombinirajte z njenimi različnimi odtenki in belo, oranžno, rožnato ali črno.

Tkanine v turkizni za kopalnico

Z enostavnimi turkiznimi podrobnostmi lahko osvežite tudi staro kopalnico. Nad umivalnik postavite okrasno vazo za cvetje v tej barvi ter izberite turkizne odtenke brisač, kopalniške preproge ali zavese za prhanje. Barva se poda k vsem najpogostejšim barvam kopalnice, kot so siva, modra, bela, oranžna ali nežno roza. Če jo združite z belo, bo kopalnica videti nadvse energična.

Dnevna soba in kuhinja

V dnevni sobi in kuhinji razstavite na ogled osebne fotografije, ki ste jih uokvirili v turkizni okvir. Pravi vizualni preobrat v prostoru najlažje dosežete, če dodate turkizno dekoracijo rdeči, modri, zeleni ali bež barvi. Prebarvate lahko enega izmed foteljev, namizno ali talno svetilko, dodate okrasne blazine in preproge ter prepleskajte zidove v turkizne tone.

Detajli, obarvani s turkizno

Za pridih morja in poletja čez vse leto ni potrebno veliko. Že samo en manjši turkizni kos z motivi školjk ali morskih zvezd bo prostoru opazno spremenil. Turkizne barve pa so lahko tudi svečniki, lestenci in ne nazadnje celo stara polica za odlaganje stvari. Prebarvajte jo v turkizno in še dolgo vam bo služila.