Premierna domača uradna tekma v sezoni 2014/15 se je po pričakovanju končala z zmagoslavjem celjskih rokometašev. V minuli sezoni državni in pokalni zmagovalci so na prvi tekmi na prostem od slovenske osamosvojitve naprej pod žarometi teniškega štadiona v slovenskem obmorskem biseru ugnali tekmece iz Ivančne Gorice in se po številu zmag na superpokalu izenačili z Velenjčani. Celjani so pred letošnjim zmagoslavjem slavili še v letih 2007 in 2010, Velenjčani v letih 2009, 2011 in 2012, Koprčani pa so bili najboljši leta 2008.

Na revialni tekmi ni bilo veliko tekmovalnega naboja, nekaj je temu botrovala prevelika razlika v kakovosti med rokometaši iz Celja in Ivančne Gorice, a tudi obisk na tukajšnjem teniškem štadionu je bil veliko manjši, kot so prireditelji in akterji tekme pričakovali. Celjani so odločno odprli tekmo, med člani uvodne zasedbe pa je bil tudi slovenski krilni reprezentant Luka Žvižej, ki se je v današnjih jutranjih urah razveselil rojstva dvojčkov Krisa in Jana.

Izbranci celjskega trenerje Branka Tamšeta so bili vseskozi v vodstvu, čeravno se jim pozna, da zavoljo številnih okrepitev še vedno niso uigrani, vse dvome o zmagi pa so razrešili v prvem polčasu, ko so si priigrali lepo zalogo golov, ki so jo v nadaljevanju navzlic številnim menjavam brez težav zadržali.