Najdražji hot dog na svetu

Hot dog velja za ulično prehrano, a najdražji med njimi se streže v kanadski restavraciji. Dragon Dog je posebna hrenovka v kruhku, saj stane sto dolarjev, naročiti pa jo morate vsaj dvanajst ur vnaprej. Klobasico namreč prej namočijo v staran konjak, katerega steklenica stane 2000 dolarjev. Poleg tega jo obložijo še s tartufi, govedino kobe, jastogom in posebno pikantno omako. Dragon Dog uradno velja za najdražji hot dog na svetu, do zdaj pa ga je okusilo okoli tisoč kupcev.

Američani ne zajtrkujejo več kosmičev

Desetletja je veljajo, da je tipičen ameriški zajtrk skodelica kosmičev in pomarančni sok. Toda zdaj ni več tako. Največji proizvajalec kosmičev Kellogg je julija objavil podatek, da je v pol leta prodaja kosmičev padla za 16 odstotkov. Poročajo pa tudi o padcu prodaje pomarančnega soka. Vsi se torej sprašujejo, kaj Američani zajtrkujejo zdaj. Odgovor je: jogurt chobani. Grški jogurt, ki ga v Ameriki izdeluje turški priseljenec, je največji uspeh prehrambne industrije v zadnjih desetletjih. Z lahkoto je zamenjal tudi tradicijo kosmičev za zajtrk.

Špageti »Naj živijo nacisti«

Italijanska restavracija na Tajvanu je povzročila diplomatski škandal. Svoje špagete in pico s klobasami so poimenovali Naj živijo nacisti. Tako izraelski kot nemški ambasador sta takoj poslala diplomatske note in zahtevala, da jedi preimenujejo. Lastniki restavracije so bili nad odzivov presenečeni, saj so mislili, da je ime nacisti le poimenovanje za Nemce in so jedi pač tako poimenovali, ker je v njih nemška klobasa, in so s takim poimenovanjem le hoteli pomagati gostom pri izbiri jedi. Za napako so se opravičili in jedi preimenovali v »Svetovni prvaki«. V nogometu, seveda.

Richard tretji je bil nenehno pijan

Monarhi niso imuni za alkohol. Raziskava pred dvema letoma najdenega okostja britanskega kralja Richarda III. je pokazala, da je alkohol užival v velikih količinah. Ostanki njegov zob so pokazali, da je na dan spil vsaj eno steklenico vina, raziskovalci pa menijo, da je verjetno spil tri. Kralj je rad prirejal obilne bankete, na katerih je vino teklo v potokih. Pretirano pitje alkohola pa v 15. stoletju ni bilo nič nenavadnega, saj so tedaj menili, da je bolj varno piti pivo ali vino kot pa vodo. Prav tako so bile alkoholne pijače manj močne kot danes.