Hiša refoška v Ljubljani

Refošk je eno naših najbolj priljubljenih vin, značilno za Primorsko. Da bi ga še bolj približali tudi celinskemu delu države, je vinska klet Vina Koper, ki se sicer ponaša s prvovrstnim refoškom, v ljubljanskem BTC odprla Hišo refoška. Ne le da bodo v njej prodajali vsa najboljša vina koprske kleti, na voljo bodo tudi odprta koprska vina, seveda med njimi zvezda refošk, za priboljšek pa še kulinarične dobrote slovenske Istre, vključno s tartufi.

Barmanka zažgala gosta

V Litvi se je v nekem baru zgodila huda nesreča. Gost si je zaželel koktajl »goreči lamborghini«, ki ga postrežejo s plamenčkom v kozarcu. Ko ga je barmanka pripravljala, je goreči alkohol švignil iz kozarca neposredno gostu v obraz. Ta je dobil hude opekline po obrazu in glavi. Hudo ni bilo le to, da mu nihče v baru ni znal pomagati, temveč da se je barmanka nemudoma vrnila za točilni pult in stregla naprej. Vse so posnele varnostne kamere, posnetek nesrečnega dogodka pa je mogoče videti na straneh LiveLeak.com.

David Duchovny propagira rusko pivo

Igralec David Duchovny se je moral nedavno zagovarjati, ker je nastopal v reklami za rusko pivo sibirska krona. V reklami je igralec v vlogah, ki predstavljajo, kakšno bi bilo njegovo življenje, če bi namesto v ZDA odrasel v Rusiji: bil bi kozmonavt, učitelj plesa ali hokejist. Toda ker trenutni odnosi med ZDA in Rusijo niso ravno topli, so ga v javnosti napadli, češ da se prodaja nasprotniku. Duchovny, ki je po poreklu tudi Rus in Ukrajinec, poleg tega pa še Poljak in Škot, je dejal, da gre le za reklamo za pivo in ne za politično dejanje.

Tofujevi polpeti v McDonaldsu

Zaradi raznih bolezni velja na Japonskem prepoved uvoza piščancev iz Kitajske, od koder jih je uvažala tudi veriga McDonalds. Zaradi tega so prenehali streči priljubljene ocvrte piščančje polpete, a so jih hitri nadomestili z novo različico bolj po japonskem okusu. V ocvrtkih so tako zmešani riba, tofu, soja in korenje. Na zunaj so popolnoma enaki originalnim, znotraj pa so menda mehkejši. Odziv japonskih ljubiteljev hitre hrane še ni znan, saj so jih začeli prodajati šele pred dnevi.

Restavracija, ki jo vodijo otroci

V Amsterdamu je nenavadna restavracija Kinderkookkafe. Nenavadna zato, ker v njej kuhajo in strežejo le otroci. Že od leta 2004 namreč deluje kot možnost dnevnega varstva za otroke, ki jih hkrati učijo kuhati. Seveda jih nadzorujejo odrasli. Otroci so stari od pet do deset let, vsak od njih pa prispeva 12 evrov na dan za sestavine, ki jih porabijo. Seveda kosilo, ki ga skuhajo, tudi pojedo otroci, a restavracija je v desetih letih postala tako slavna, da je za kosilo v njej potrebna rezervacija nekaj dni vnaprej. Otroci se naučijo tudi pomivati posodo in za seboj pospraviti kuhinjo.