Porušili so nepotrebne predelne stene, ki so omejevale vstopni hodnik in ga tako združili z osrednjim bivalnim prostorom. S steklom, prodniki in vejami so ustvarili zaslon, ki zastira pogled na vhodna vrata. Pogled na barvito steno nakazuje živahnost in toplino dnevno bivalnega dela stanovanja. Iz praktičnih razlogov je ob vstopu v stanovanje na tleh keramika, ki se v liniji nadaljuje v kuhinjski del. Izbrali so podolgovate ploščice, ki so jih položili z zamikom in tako ustvarili naravnejši videz.

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba v enem

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba so v slogu modernega načina življenja v enem prostoru, ki se nadaljuje na balkon. Motiv, ki dominira v prostoru, je dvobarvna vijugasta stenska poslikava, ki posnema naravne organske oblike. Vgradne luči dopolnjujejo dekorativne svetilke nad mizo, pri zofi in na stenah. Polica na barvni steni je hkrati svetlobno telo, ki osvetljuje delovno površino v kuhinji.

Prostor ni preobložen s pohištvom

Kuhinja je sestavljena iz niza visokih omar in nizkega dela s polotokom. Sestav je uokvirjen v vijoličen kubus, saj so obarvali tudi strop. Barva stene pa skozi travnat motiv mehko prehaja v belo v dnevnem delu. Steklena raztegljiva miza zadošča za šest oseb, zložena pa ne zaseda prepotrebnega prostora. Zofo so izdelali po zamisli Prostorame, saj niso želeli prevelikega in masivnega sestava. Motiv iz kuhinje se v manjši meri ponovi na steni za televizijo. Nizki beli predali se zlijejo z ozadjem. Ker je prostor majhen, ga niso želeli preobložiti s pohištvom. V dnevnem delu in sobah je talna obloga lamelni parket v paralelni vezavi.

Umirjene barve za spalnico

Drugi del stanovanja obsega spalnico, kopalnico in dve manjši sobi. Pogled po hodniku razkriva naravo teh prostorov; barve se umirjajo in nakazujejo počitek. Paravan iz vejevja ločuje dnevni del od spalnega. V spalnici so izbrali hrastovo posteljo in nočni omarici, da je pohištvo barvno usklajeno s parketom. Poudarek v prostoru je pas tople rjave barve, ki sega z ene stene čez strop in se nadaljuje na drugi strani. Nesimetrično postavljene fotografije glasbene tematike zazibajo lastnico v miren spanec. Ker v spalnici ni prostora za garderobne omare, so v eni od manjših sob uredili garderobno sobo z omarami z drsnimi vrati. Druga soba je namenjena delu; poleg velike omare za knjige je tu pisalna miza z razgledom na sosesko.

Kopalnica, povečana z ogledalom

V majhnem stranišču so ohranili nekaj tople in živahne barve, ki jo umirijo peščeni toni keramike. Horizontalno ogledalo objema celoten prostor in ga optično razširja, hkrati pa opazovalcu ponuja pogled v neskončnost. V kopalnici prevladujejo umirjeni peščeni odtenki. Kopalna kad je preprosta, stekleni paravan nadomešča kabino za prhanje. Prostor je videti večji z velikim ogledalom, pika na i pa je stekleni panel z grafičnim cvetnim motivom, ki na delu stene nadomešča keramične ploščice.

Vir: www.prostorama.si